Παρέμβαση της Μέρκελ στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων

Κ. Μακρή: Πόδι στα Βαλκάνια θέλει να βάλει η Γερμανία

«Μπαίνουν στη μέση οι μεγάλες δυνάμεις για τα Σκόπια  και δεν ξέρω πόσο πιέζει η Αμερική να βρεθεί λύση, πάντως σίγουρα πιέζει η Γερμανία. Η  Μέρκελ θέλει να βάλει πόδι στα Βαλκάνια. Βλέπει τη ρωσική επιρροή στη Σερβία  και θέλει να αποτρέψει το να συμβεί αυτό και σε αλλο κράτος» τόνισε η Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως πρόσθεσε,  η καγκελάριος της Γερμανίας παρασκηνιακά πιέζει πάρα πολύ και εμάς και τους Σκοπιανούς για να λυθεί το ονοματολογικό , ώστε να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ  και να προσδεθούν βεβαίως στο δικό της άρμα.

«Τώρα το οχημά της για αυτό είναι ο Γκόραν Ζάεφ, ο οποίος είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός, διαλλακτικός, τον οποίο θα υποδεχτεί με δόξα και τιμές για να τον ενισχύσει στη χώρα του, να τον πιέσει αλλά και να ακούσει τα δικά του όρια» υπογράμμισε η σχολιάστρια του Star.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:

«Το 2008  η Μέρκελ στο βέτο μας στήριξε. Τώρα δεν ειναι καθόλου σίγουρο τι στάση θα κρατήσει απεναντι μας και πόσο θα επιμείνει να υποχωρήσουμε στο θέμα του Συντάγματος. Πάντως, η  σιδηρά κυρία του Βερολίνου θέλει έως τον Ιούνιο λύση και θα κάνει ό,τι μπορεί για αυτό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top