Νέα συλλαλητήρια λόγω της αποδοχής του όρου «Μακεδονία» από την κυβέρνηση

Αντιδράσεις από την παραδοχή Κοτζιά

Αντιδράσεις προκαλεί η επίσημη παραδοχή του Νίκου Κοτζιά, ότι η Αθήνα δέχεται τον όρο "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων. Μακεδονικές οργανώσεις προειδοποιούν με νέα συλλαλητήρια και λένε ότι στην πράξη η όποια συμφωνία θα καταπέσει.

«Εμείς είπαμε δημοσίως ότι αποδεχόμαστε σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία και είδατε πόσες αντιδράσεις υπήρξαν και τι δυσκολίες δημιουργήθηκαν» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στην εκπομπή του Alpha «Αυτοψία», με τον  Μιχαήλ Χρυσανθόπουλο, πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδας  Αυστραλίας να προειδοποιεί  την ελληνική κυβέρνηση μιλώντας στο Star: «Μπορεί να γίνουν 4,5 και όσα θέλουμε συλλαλητήρια. Εκ της πράξεως, αυτό που θα υπογραφεί, θα καταργηθεί».  

Οι εκδοχές που συζητιούνται είναι ακόμη πολλές : Νέα, Άνω, Βόρεια, ή Μακεδονία του Βαρδάρη. Όμως δεν είναι σαφές ούτε το ποια γραφή θα έχει το όνομα. Τα Σκόπια επιμένουν να είναι στα αγγλικά, ενώ η Αθήνα δέχεται μόνο τα σλαβικά.

Η ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ - ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Ο Νίκος Κοτζιάς και ο σκοπιανός ομόλογος του Νικόλα Ντιμιτρόφ συναντήθηκαν για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, αυτή τη φορά στη Σόφια. Ο Σκοπιανός υπουργός επιχείρησε να καθησυχάσει τις ελληνικές ανησυχίες, λέγοντας ότι η χώρα του δεν χρειάζεται ρίζες 2.000 ετών για να νοιώσει αυτοπεποίθηση.

«Είναι καλύτερο να συνεργαζόμαστε, παρά να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος έχει τις περισσότερες δοξασμένες νίκες και ήττες στην πλούσια ιστορία μας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων.     

«Εκείνοι ζητούν να μπουν στο ΝΑΤΟ κι εμείς ζητάμε τη συνταγματική αλλαγή. Αυτά τα δύο πάνε μαζί. Δεν πρόκειται να υλοποιηθεί το ένα χωρίς το άλλο» κατέστησε πάντως σαφές ο κ. Κοτζιάς.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top