«Μολών λαβέ» σε Τούρκους και από Τζανακόπουλο: Τελευταία φορά πρόκληση χωρίς απάντηση

Για Μακεδονία: «Ακούμε το μήνυμα της συγκέντρωσης αλλά διαφωνούμε κάθετα»

«Έφτασαν στα όρια της κόκκινης γραμμής, αν δεν τα ξεπέρασαν» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον απόηχο της πρόκλησης των Τούρκων με τον εμβολισμό του λιμενικού σκάφους στα Ίμια.

«Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σαφής: εφόσον υπάρξει ξανά επιθετική ενέργεια από την Τουρκία, η ενέργεια αυτή θα απαντηθεί» είπε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά τα περί υποχωρήσεων από την ελληνική πλευρά: «Δεν αντιδράσαμε ακαριαία, αντιδράσαμε με ψυχραιμία».

Διαβάστε ακόμη: Τα ονόματα που συζητούνται για τα Σκόπια αποκάλυψε ο Κοτζιάς – Σε όλα η «Μακεδονία»

Ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε πως η Άγκυρα «έχει λάβει το μήνυμα», ενώ υποστήριξε και ο ίδιος τη διεκδίκηση αποζημίωσης «εφόσον νομικά προκύπτει».

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, έκανε λόγο για «διαπραγματεύσεις με δυναμική» και ξεκαθάρισε ότι ο όρος «Μακεδονία» θα περιλαμβάνεται στην ονομασία: «Είναι λανθασμένη η άποψη της απάλειψης του όρου "Μακεδονία", θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αδιάλλακτη στάση από τους εταίρους μας, θα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί στους εταίρους μας».

Εξήγησε, ωστόσο, ότι η αλλαγή των αλυτρωτικών αναφορών στο σύνταγμα της γειτονικής χώρας «είναι προϋπόθεση».

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε με σκληρή ορολογία στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη μήνυση που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα, τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δικαστικούς λειτουργούς.

«Είχα την ατυχία να διαβάσω τη μήνυση του κ. Σαμαρά, είναι κατάπτυστο κείμενο, είναι προσπάθεια χειραγώγησης, τρομοκράτησης της ελληνικής δικαιοσύνης, κάνει σαφείς υποδείξεις στους δικαστικούς λειτουργούς. Ανήκει σε πολιτικό παρακλάδι που γνωρίζει καλά από παρακράτος» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Συμμορίτες έχουμε να μας πουν από τον Εμφύλιο, αυτό δείχνει το άγχος και τον πανικό του κ. Σαμαρά» σχολίασε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top