Θα γίνει της… Novartis: Μαραθώνια συνεδρίαση 13 ωρών και ψηφοφορία την Τετάρτη

Θα μιλήσουν τα 9 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκουν οι μάρτυρες καθώς και όλοι οι αρχηγοί

Novartis: Συνεδρίαση 13 ωρών και ψηφοφορία την Τετάρτη

Σε μία μαραθώνια συνεδρίαση 13 ωρών θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη η συζήτηση και ψηφοφορία σχετικά με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

Η Διάσκεψη της Βουλής αποφάσισε να στηθούν 10 κάλπες, μία για κάθε πολιτικό πρόσωπο που αναφέρουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, ωστόσο η τελική απόφαση για το θέμα θα ληφθεί την Τετάρτη. Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, ζητά μία και μόνο κάλπη.

Στα ψηφοδέλτια θα υπάρχουν οι επιλογές «ναι», «όχι» και «παρών», ενώ η ψηφοφορία θα είναι μυστική. Για να γίνει η εξεταστική επιτροπή και να παραπεμφθούν τα πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να συγκεντρωθεί απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή από 151 ψήφοι και άνω.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 9.00 και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στις 22.00. Αναμένεται να είναι θυελλώδης καθώς έχει ενταθεί η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το θέμα. Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη Ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε μήνυση κατά του πρωθυπουργού, προκαλώντας την αντίδραση του Μαξίμου που του καταλόγισε μόνιμη μανία καταδίωξης.

Θα μιλήσουν 8 εισηγητές των κομμάτων, 16 βουλευτές από όλα τα κόμματα  (μεταξύ των οποίων και ανεξάρτητοι, 8 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, θα μιλήσουν οι 9 από τους 10 καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για υπηρεσιακούς λόγους και θα στείλει υπόμνημα.

Σημειώνεται πως οι συνολικοί ψήφοι για τη συγκεκριμένη ψηφοφορία  θα είναι 295 καθώς 5 εκ των εμπλεκόμενων προσώπων είναι εν ενεργεία βουλευτές και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top