H συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κυβερνήτη του «Γαύδος» μετά το σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια

Μήνυμα Τσίπρα στην Άγκυρα: Η προκλητικότητα είναι θρασυδειλία

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός. Σε μια  κίνηση υψηλού συμβολισμού επισκέφθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας και συνομίλησε με τον κυβερνήτη και το  πλήρωμα του σκάφους  του Λιμενικού «Γαύδος» που δέχθηκε την  επίθεση της  τουρκικής ακταιωρού στα Ίμια.

«Επιδείξατε ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα» επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στο πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού.  Από την πλευρά του ο κυβερνήτης ανέφερε ότι «ήταν μια μέρα με μεγάλη ένταση  και εκ του αποτελέσματος πήγαν όλα καλά».

 «Η θρασύτητα , η προκλητικότητα δεν αποτελεί μόνο στάση ανευθυνότητας αλλα και στάση θρασυδειλίας» τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.  

 ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, στα  Ίμια υπάρχει αποκλιμάκωση αλλά το επίπεδο συναγερμού παραμένει υψηλό. Τουρκική ακταιωρός παραμένει κοντά στα παράλια, δίπλα στην περιοχή όπου οι Τούρκοι στήνουν παρατηρητήριο για τα Ίμια, ενώ  σκάφος του ελληνικού λιμενικού πλέει γύρω από την περιοχή της Καλολίμνου.

 «Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί και δεν θα επιτρέψει  αμφισβήτηση της  εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, η Ελλάδα δεν παίζει παιχνίδια» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός στην Άγκυρα.   

 «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΝΕΥΡΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕ Σ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» έγινε σήμερα η σκιά της τουρκικής Φρεγάτας «Μπαρμπαρός». Το τουρκικό πλοίο παρακολουθούσε από απόσταση  την άσκηση Αστραπή που διεξαγόταν δίπλα στην Άνδρο και από τα νότια της Μήλου κινήθηκε προς το Κρητικό Πέλαγος.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ

«Η Συνθήκη της Λωζάννης ούτε αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται. Σεβόμαστε τους φίλους μας αλλά δεν φοβόμαστε τους εχθρούς μας» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.  

Ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε και  τον Αμερικανό ομόλογο του Τζέιμς Ματίς σε κατ’  ιδίαν συνάντηση αλλά και το συμβούλιο του ΝΑΤΟ.

«Τα Ίμια είναι ελληνικά… Μην παίζει παιχνίδια η Τουρκία με την Ελλάδα. Δεν θα ανεχθούμε άλλες προκλήσεις» επισήμανε ο Πάνος Καμμένος.

Ο Αμερικανός πρέσβης που βρίσκεται στην Άγκυρα συνοδεύοντας τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών,   χαρακτήρισε στήριξη στην Ελλάδα το τετ α τετ Καμμένου – Ματίς.  «Ευχαριστώ Υπουργέ Ματίς για την ισχυρή στήριξη σου στην συμμαχία μας με την Ελλάδα» έγραψε στο twitter o πρέσβης.  

Θερμό παραμένει το κλίμα και στην Κύπρο. Πληροφορίες θέλουν και τη Γαλλία μετά την Ιταλία να στέλνουν φρεγάτες στο οικόπεδο 6,  όπου τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν μπλοκάρει κάθε δραστηριότητα.

Από την πλευρά του πάντως ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ζήτησε από Ελλάδα και Τουρκία να υπάρξει αποκλιμάκωση.   «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν  για να αποφύγουμε τα πραγματικά προβλήματα ή την κλιμάκωση της  διαμάχης και της έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία»  δήλωσε ο Γιενς Στόλτενμπεργκ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο Πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας  χρησιμοποίησε αυτή σκληρή γλώσσα για την προκλητικότητα της Άγκυρας, μιλώντας στην Κ Ο. της ΝΔ,  επέκρινε όμως και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού και του Υπουργού Άμυνας. «Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις. Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται, δεν είναι όλο το χρόνο καρναβάλι» τόνισε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top