Ανησυχία στην κυβέρνηση για τις τουρκικές προκλήσεις

Έντονη κριτική στους χειρισμούς της από την αντιπολίτευση

Την ανησυχία της για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας εκφράζει η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση εξαπολύει πυρ ομαδόν για τους χειρισμούς που έγιναν στα Ίμια.

Η κυβέρνηση μιλάει για αποκλιμάκωση παραμένοντας ωστόσο σε κατάσταση συναγερμού. Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας,  Τσίπρας και Γιλντιρίμ,  συμφώνησαν τον Μάιο να συναντηθούν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ με στόχο να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο

“Αυτή τη στιγμή που μιλάμε φαίνεται ότι έχει αποκλιμακωθεί η ένταση. Ωστόσο, αυτό δεν προεξοφλεί απολύτως τίποτα για το μέλλον" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.  

Ο Πάνος Καμμένος πήρε τηλέφωνο τον Βασίλη Κικίλια και του πρότεινε να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μόναχο,  όπου θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς ωστόσο το αρνήθηκαν και παρέπεμψαν τον υπουργό άμυνας στον αρμόδιο τομεάρχη Βασίλη Κικίλια.

"Η ΝΔ θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα: Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες" τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

 ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της άσκησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.    

"Αποτελεί μείζον λάθος που η κυβέρνηση δεν απήντησε αμέσως και κατηγορηματικά στην ιταμή τουρκική ανακοίνωση και υποβάθμισε το θέμα μιλώντας μόνο για γεωγραφία" τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά

"Τα τελευταία γεγονότα συνιστούν κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας μετά και την επισημοποίηση των διεκδικήσεων της Τουρκίας" δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  

"Να γίνει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών όπου θα συζητηθούν όλα τα δεδομένα και θα χαραχτεί η πατριωτική μας γραμμή" ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.  

"Το να υποχωρούμε συνεχώς στις αξιώσεις των ξένων, προκειμένου να μείνει ο κ. Τσίπρας στην καρέκλα του, δεν είναι λύση" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top