Κ. Μακρή: «Προχωράμε καλά» το μήνυμα από τη συνάντηση Κοτζιά στη Βιέννη για το Σκοπιανό

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το Σκοπιανό - Επιταχύνονται οι εξελίξεις

«Έχει επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και επιστρέφει στην Αθήνα ο Νίκος Κοτζιάς, γιατι έχει ανοιχτά πολλά και δύσκολα μέτωπα» μετέδωσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, σχετικά με τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ στη Βιέννη, με τη συμμετοχή του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.  

Η Κ. Μακρή επισήμανε ότι  η συνάντηση ήταν μαραθώνια και διήρκεσε 7 ώρες, καθώς ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί και τελείωσε με το γεύμα εργασίας στις 5.30 το απόγευμα!   Η σχολιάστρια του Star αναφέρθηκε στις πληροφορίες για τη συνάντηση, παρά τη  μεγάλη μυστικοπάθεια που υπάρχει γύρω απο αυτή τη διαπραγμάτευση και στο μήνυμα απο κορυφαία πηγή του ΥΠΕΞ που είναι «προχωράμε καλά». Όπως όμως διευκρίνισε, από τα Σκόπια το κλίμα που βγαίνει στα δικά τους ΜΜΕ είναι πως «συμφώνησαν να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση».

Όσον αφορά το τι σημαίνει «προχωράμε καλά», η σχολιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star τόνισε:  

1.Το θέμα του ονόματος θεωρείται τελειωμένο. Θα υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» και  το ζήτημα είναι τώρα το πώς…  

2. Θα ξεπεραστεί ο σκόπελος των αλλαγών στο Σύνταγμα των Σκοπίων και το ερώτημα πλέον είναι αν θα συναφθεί  μια διεθνής συνθήκη ή αν θα βρεθεί άλλος τρόπος να λάβει και η Ελλάδα διασφαλίσεις.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή πάντως,  οι δύο υπουργοί είναι προγραμματισμένο να βρεθούν στη Σόφια. «Οπότε αυτό και μόνο δείχνει ότι όλα πάνε πολυ γρήγορα» κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top