Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε όλη την επικράτεια θέλουν οι δανειστές

Ανοίγει δρόμος για διεξαγωγή τους χωρίς εμπόδια από τις 21 Φεβρουαρίου

E-πλειστηριασμούς σε όλη τη χώρα θέλουν οι δανειστές

Οι πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στα ειρηνοδικεία και δεν γίνονται λόγω αποχής συμβολαιογράφων θα πρέπει - όπως έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη οι δανειστές - να περάσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στις 21 Φεβρουαρίου και να υπάρχει γεωγραφική κάλυψη όλης της χώρας, κι όχι μόνον της Αττικής. 

Το μεγαλύτερο αγκάθι είναι η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με πανελλαδική κάλυψη, δεδομένου ότι στην περιφέρεια δεν έχουν πιστοποιηθεί ακόμα πολλοί συμβολαιογράφοι.

Επιπλέον ορισμένοι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι αντιδρούν στη λεγόμενη παρέκταση αρμοδιότητας, τη δυνατότητα δηλαδή ένας συμβολαιογράφος από τη Ρόδο για παράδειγμα να βγάζει στο ηλεκτρονικό σφυρί ένα ακίνητο στο Κιλκίς ή απο τη Σάμο να συμβαίνει το ίδιο για ένα ακίνητο στη Κέρκυρα.

Οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών - Πειραιώς- Αιγαίου και Δωδεκανήσου έχουν ανασταλεί μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, ωστόσο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διεξάγονται κανονικά. 

Στο Eurogroup δύο ημέρες νωρίτερα, στις 19 Φεβρουαρίου θα τεθεί επί τάπητος το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, που έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση όχι μόνον την απρόσκοπτη διενέργεια των πλειστηριασμών αλλά και την συνεχώς αυξανόμενη δυνατότητα διενέργειάς τους.

Άλλωστε, είναι ένας από τους κύριος όρους για να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top