Ρουσόπουλος για Novartis: Αντιδημοκρατική πράξη η συκοφαντία – Η εικασία δεν είναι μαρτυρία

«Μήπως τους ενοχλεί η αντιπολιτευτική πολιτική του κ. Γεωργιάδη;»

«Η συκοφαντία είναι βδελυρή και βαθιά αντιδημοκρατική πράξη. Την έχω ζήσει στο πετσί μου» είπε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1, για το θέμα της Novartis.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως και το 2008 «αρχίσαμε όλοι να λέμε πως το Βατοπαίδι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο χωρίς να έχει ερευνήσει η Δικαιοσύνη, χωρίς να έχει “μπει” στο παιχνίδι η Βουλή. Πως θα καταδικάσουμε κάποιον χωρίς να δικαστεί μία υπόθεση;».

Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πως ο προστατευόμενος μάρτυρας δεν μπορεί να είναι κάποιος που συκοφαντεί χωρίς στοιχεία και υπογράμμισε πως «η εικασία δεν μπορεί να είναι μαρτυρία» και πως το γεγονός ότι γίνονται αναφορές χωρίς στοιχεία «με κάνει να είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός».

Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου πως το Δημόσιο έχει ζημιωθεί 23 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια από το «σκάνδαλο Novartis», ο κ. Ρουσόπουλος είπε με νόημα: «Θα σας θυμίσω πάλι την υπόθεση Βατοπαιδίου. Αρχικά λέγανε για ζημία 10 δισ., μετά για 3 δισ., στη συνέχεια για 1 δισ., και ακόμη πιο μετά για 150 εκατ. ευρώ. Τελικά, είπαν στο τέλος οι εταιρείες του Δημοσίου πως δεν υπάρχει καμία ζημία».

«Να μην ξαναζήσουμε σκευωρία και αθλιότητα σαν αυτή που έζησα εγώ. Δεν είναι καλό για το τόπο μας» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος. 

Σχολιάζοντας το αν θα έπρεπε να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, ο κ. Ρουσόπουλος είπε: «Συζητείται στη Βουλή η σύσταση προοανακριτικής επιτροπής για τον κ. Καμμένο.  Δεν βλέπω να παραιτείται, είτε από υπουργός Εθνικής Άμυνας είτε από πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Μήπως βοηθά την κυβέρνηση να μην είναι στο κάδρο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ; Μάλλον τους έχει ενοχλήσει η αντιπολιτευτική πολιτική του κ. Γεωργιάδη, που και ικανός είναι στον λόγο και επιχειρήματα έχει και καλή μνήμη έχει».

Μάλιστα, εξήγησε πως επειδή ο ίδιος κατηγορήθηκε αδίκως, όταν πιστεύει πως κάποιος κατηγορείται αδίκως, θα βγαίνει να τον υπερασπιστεί.

Τέλος, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στο γιατί δεν βγαίνει να μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής για τα έργα και τις μέρες της κυβέρνησής του: «Τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Καραμανλή, τα υπερασπίζονται τα ίδια τα έργα. Για παράδειγμα, κάποτε σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητούσε να φύγει η Cosco από το λιμάνι. Την “προσκύνησαν” τελικά και οι του ΠΑΣΟΚ και οι του ΣΥΡΙΖΑ. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ έφερε μία από τις καλύτερες τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα. Η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, που κανείς δεν είχε τολμήσει να αγγίξει, γλίτωσε 1,5 εκατ. ευρώ την ημέρα από τους πολίτες. Είναι πολλά: το Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου, η ανεργία που έπεσε στο 6% από το 13%...».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top