K. Μακρή: Απαράδεκτη η επίθεση σε παιδιά Αλβανών

Το σχόλιο για τα επεισόδια στα Χανιά

Τα απαράδεκτα επεισόδια στα Χανιά, όπου άγνωστοι επιχείρησαν να εμποδίσουν μικρούς Αλβανούς μαθητές να διδαχθούν τη μητρική τους γλώσσα και βανδάλισαν το Γυμνάσιο, σχολίασε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

«To  γεγονός ότι έχουμε ένα μεγάλο εθνικό θέμα σε έξαρση, όπως είναι το Σκοπιανό  και έχουν ξυπνήσει πάλι πάθη σε ακραίους κύκλους, δεν δικαιολογεί σε καμια περίπτωση τέτοιου είδους συμπεριφορές  σε παιδιά. Και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για δεύτερης και τρίτης γενιάς , που σημαίνει ότι έχουν γεννηθεί εδώ, είναι Ελληνόπουλα και απλώς θέλουν να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα» τόνισε η  σχολιάστρια του Star.

Πρόσθεσε η Κ. Μακρή για το ίδιο ζήτημα:

«Πρώτον,  ειναι δικαίωμά τους. Υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για αυτό. Δεύτερον,  εμείς στην Ελλάδα ούτε εθνικιστές είμαστε ούτε αλυτρωτικές βλέψεις έχουμε.  Είμαστε μία ανοικτή κοινωνία. Αυτό ξεχωρίζει την Ελλάδα απο την Αλβανία, την οποία κατηγορούμε για τη συμπεριφορά της στη μειονότητα. Και το τελευταίο και πιο πικρό,  σε μια εποχή που έχουμε χιλιάδες Έλληνες νέους με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό, θέλουμε κι εμείς στις χώρες που πηγαίνουν να μαθαίνουν τα παιδιά τους ελληνικά. Να μην αποκοπούν από την πατρίδα. Το ίδιο λοιπόν ζητούν και οι άνθρωποι αυτοί για τα δικά τους παιδιά».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top