Κόντρα κορυφής για τη Novartis

Ανταλλαγή καρφιών ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

Το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis προστέθηκε στα αδικήματα που θα εξετάσει η προανακριτική επιτροπή.

«Τίποτε κρυφό, τίποτε κάτω από το χαλί. Χωρίς όμως υπερβολές, χωρίς κυνήγι μαγισσών, χωρίς λαϊκά δικαστήρια.... Πώς η άψογη μέχρι χτες Δικαιοσύνη μεταμορφώθηκε εν μια νυκτί σε συνεργό της κυβέρνησης στήνοντας δικογραφίες;  Η αγία έγινε σε μια νύχτα πόρνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

 Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:"ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ"

O Κυριάκος Μητσοτάκης,  από την Εύβοια όπου περιοδεύει, σήκωσε το γάντι: «Όλα στο φως αλλά χωρίς κουκούλες. Είναι αδιανόητο να γνωρίζει η κυβέρνηση ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι που σπιλώνουν στοχευμένα ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς».    

Κόντρα υπήρξε και για τον χαρακτηρισμό σαν «κουκουλοφόρων» των προστατευόμενων μαρτύρων, με τον  Α. Τσίπρα να υποστηρίζει:   «Οι αληθινοί κουκουλοφόροι επιτίθενται στους μάρτυρες με αυτό το χαρακτηρισμό… Οι αληθινοί κουκουλοφόροι με τα λευκά κολάρα...».  

«Δεν θα του επιτρέψω να παριστάνει τον τιμητή της κάθαρσης όταν εκείνος ήταν που έδινε μάχες για να μην μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη» σχολίασε από την πλευρά του ο  Κ. Μητσοτάκης.  

ΑΠΙΣΤΙΣΤΙΑ, ΔΩΡΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

Σύμφωνα με την πρόταση που υπογράφουν οι 154 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, οι 2 πρώην πρωθυπουργοί και 8 υπουργοί που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, θα ελεγχθούν εάν έχουν διαπράξει τα αδικήματα:  

- Απιστίας σε βάρος του δημοσίου,

- Δωροληψίας  δωροδοκίας  

- Νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.  

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της πρότασης το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί, ενώ για τα υπόλοιπα η κυβέρνηση επανέλαβε πως η μόνη αρμόδια να αποφασίσει ειναι η προανακριτική επιτροπή.

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΜΗΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στηρίζοντας τις ενέργειες της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, υποστηρίζει  πως οι δικαστικοί οφείλουν να περιφρουρούν με τις αποφάσεις τους το κύρος της Δικαιοσύνης:  «Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατρέπει διαχρονικά τη Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος».

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ:"ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΩ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ"

Στο μεταξυ,  ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε σήμερα ότι γνωρίζει την ταυτότητα των μαρτύρων. «Θα τους βγάλω τις κουκούλες» δήλωσε ο πρώην υπουργός.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top