Τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis θα εισηγηθεί σήμερα ο Τσίπρας

Μεταφέρεται στη Βουλή η πολιτική αντιπαράθεση

Προανακριτική για τη Novartis θα προτείνει ο Τσίπρας

Τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis θα εισηγηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει την ανάγκη της συνδρομής όλων ώστε να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή.

Όπως έχει δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, η Προανακριτική Επιτροπή είναι το μόνο θεσμικά αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι αδικήματα κι αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την ποινική δίωξη πολιτικών προσώπων.

Ο πρόεδρος της Βουλής, τοποθέτησε χρονικά τη σύσταση της επιτροπής μετά την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή μετά τις 19 Φεβρουαρίου.

Στη σημερινή του ομιλία στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός εκτός της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να αναφερθεί στη θετική πορεία της οικονομίας, στις επιτυχημένες εξόδους της χώρας στις αγορές και να παρουσιάσει τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης μέχρι την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.

Όσον αναφορά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αναμένεται να τονίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια για να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top