«Αδειάζει» τον Πολάκη ο Κοντονής: «Δεν γνωρίζουμε τους μάρτυρες»!

Αβραμόπουλος: Διάτρητη και στημένη υπόθεση

Αδειάζει τον Πολάκη ο Κοντονής για τους μάρτυρες!

 «Η κυβέρνηση φυσικά και δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει, ούτε ο πρωθυπουργός» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος  Κοντονής, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1, παρότι το πρωί της Τετάρτης  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε ότι γνωρίζει ότι οι υπό προστασία μάρτυρες είναι πρώην υπάλληλοι της Novartis!  

«Το καθεστώς της προστασίας ενός μάρτυρα δεν το αποδίδει η κυβέρνηση, αλλά το προσδιορίζουν τα δικαστικά όργανα» ανέφερε επίσης κ. Κοντονής. «Μόνο σε επίπεδο εικασιών μπορεί κάποιος να τοποθετηθεί» σημείωσε αλλά πρόσθεσε ότι «οι εικασίες δεν βοηθούν».

Όσον αφορά τη σύσκεψη  την περασμένη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο  υπουργός Δικαιοσύνης διερωτήθηκε:  «Είναι δυνατόν να έχω λάβει τη δικογραφία, με το διαβιβαστικό που αναφέρεται ότι εμπλέκονται 10 πολιτικά πρόσωπα και να μην ενημερώσω τον Πρωθυπουργό;».

Σχετικά με την επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ.  Κοντονής υποστήριξε ότι δεν πήγε για να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας, αλλά για το αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης η έρευνα για την υπόθεση της Novartis βρίσκεται σε πρώτο επίπεδο και αξιολογούνται όλα τα στοιχεία, ενώ  από τη διαδικασία θα κριθεί ποιοι έχουν ευθύνες και ποιοι δεν έχουν.

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής ανέφερε ότι  θα συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος και εκεί θα ληφθούν αποφάσεις

Αβραμόπουλος: Διάτρητη και στημένη υπόθεση 

Για «διάτρητη και στημένη υπόθεση»  «ασύστολα ψέματα» και  συκοφάντες έκανε λόγο ο Επίτροπος της Ε.Ε.  Δημήτρης Αβραμόπουλος,  μιλώντας στο ίδιο δελτίο ειδήσεων.  

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι ο ίδιος δεν διενήργησε διαγωνισμό για το μοριακό έλεγχο του ιού HIV, αλλά εξέδωσε νόμο, ο οποίος αποφάσισε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το θέμα αυτό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top