Επιστολή Καμμένου στην Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

«Στη διάθεσή σας να καταθέσω ως απλός πολίτης»

Να προχωρήσει άμεσα η έρευνα για τη  υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ζητά ο Πάνος Καμμένος με επιστολή του προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζητά να μην γίνει εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών για τον ίδιο: «Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στη διάθεσή σας να καταθέσω ως απλός Έλλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα».

Η επιστολή του κ. Καμμένου:

«Προς: Την κ. Ελένη Τουλουπάκη, Αντεισαγγελέα Εφετών, Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος-Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών.

Δια του Τύπου ενημερώνομαι ότι χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόοδο της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, φέρεται να απαντήσατε ότι η υπόθεση αυτή θα αποσταλεί στη Βουλή ή κατά άλλους την έχετε ήδη στείλει στη Βουλή, γεγονός που διαψεύδει και η Βουλή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επειδή καλώς γνωρίζετε ότι α) εγώ ζήτησα την διερεύνηση της υπόθεσης δια της στρατιωτικής δικαιοσύνης και της Ομάδας Εσωτερικών Υποθέσεων με άμεση κοινοποίηση όλων των στοιχείων προς εσάς και β) διότι αυτή η «πώληση» ουδέποτε έγινε, με ευθύνη άλλων και πάντως όχι του ΥΕΘΑ.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ, όπως από το Νόμο περί ευθύνης υπουργών δικαιούμαι: α) την μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς και β) τη συνέχιση της διεξαγωγής από Εσάς της εν λόγω έρευνας και σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στη διάθεσή Σας να καταθέσω ως απλός Έλλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά Σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Υπουργός Εθνικής Άμυνας».

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top