Παπαδημητρίου: Την εξαγορά των κόκκινων δανείων εξετάζει το Δημόσιο!

«Εισερχόμαστε σε έναν ενάρετο κύκλο για την ελληνική οικονομία» υποστήριξε

Παπαδημητρίου: Την εξαγορά των κόκκινων δανείων εξετάζει

Την εξαγορά των κόκκινων δανείων εξετάζει το Δημόσιο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης   Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ, με αφορμή το αντίστοιχο σχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα δάνεια των στρατιωτικών, αν και δεν προκατέλαβε το αποτέλεσμα.

«Όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε με μια πολύ καλή ιδέα που είχε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, για την εξαγορά «κόκκινων» στεγαστικών δανείων από το Ταμείο Στρατιωτικών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στην οποία συμφώνησα, καθώς ο στόχος μας είναι να νιώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια ο κάτοχος λαϊκής κατοικίας που δυσκολεύεται να αποπληρώσει το δάνειό του. Φυσικά, θα μπορούσε θεωρητικά αυτό το μέτρο να αφορά και άλλα υπουργεία, όμως εξετάζουμε το κατά πόσο υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός και να δημιουργήσουμε στρατηγικούς κακοπληρωτές» δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπαδημητρίου.   

«Εισερχόμαστε σε έναν ενάρετο κύκλο για την ελληνική οικονομία» δήλωσε επίσης  ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και  υποστήριξε ότι η χώρα θα βρεθεί το 2018 στο επίκεντρο των τουριστικών επενδύσεων,  με έντονο ενδιαφέρον να υπάρχει για τα logistics, την αγροδιατροφή,  την ελληνική βιομηχανία και  την ενέργεια.

 «Δεν θέλω να πω ότι την αισιοδοξία που απορρέει από τους αριθμούς τη συμμερίζεται το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στην καθημερινότητά του» ανέφερε επίσης ο κ. Παπαδημητρίου και πρόσθεσε  ότι « για μένα μεγάλη σημασία έχει και το κλίμα που λαμβάνω από ξένους παράγοντες απ' όλο τον κόσμο. Αυτό το κλίμα μπορεί να μην καταγράφεται, όμως το να συναντά κανείς δεκάδες ανθρώπους κάθε μήνα που μιλούν με θερμά λόγια για τη δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα και αναζητούν ευκαιρίες να επενδύσουν, είναι πραγματικά μια μεγάλη ικανοποίηση».

Στην τελική ευθεία επισήμανε ότι βρίσκεται και η ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας. «Η ελληνική οικονομία στη βάση της έχει τη μικρομεσαία επιχείρηση και δεν μπορεί να υποστηριχτεί η άνθισή της, χωρίς την παράλληλη ανάταση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει και η ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας» τόνισε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top