Κοτζιάς για απειλές: «Τους ενοχλεί ότι δε με κρατά κανείς» – Έχουν σταλεί και σε άλλα υπουργεία επιστολές

Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ οι επιστολές - Νέα ενημέρωση: 16.00

«Τους ενοχλεί ότι δε με κρατά κανείς» σχολίασε ο Νίκος Κοτζιάς, αναφορικά με την απειλητική επιστολή που δέχθηκε.

«Επί χρόνια συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια με συκοφαντούν ώστε να με στοχοποιήσουν. Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου. Περιμένω ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών στο twitter.

Διαβάστε ακόμη: Τόσκας: Έστειλαν απειλητική επιστολή στον Κοτζιά – «Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα»

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο και για ανάλογες επιστολές που έχουν σταλεί και σε άλλα υπουργεία, ενώ - σύμφωνα με τις πληροφορίες του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του STAR - και ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς έχει δεχθεί και άλλες απειλητικές επιστολές.

«Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να καταδικαστούν ακραίες ενέργειες, ενέργειες ανθρώπων της ακροδεξιάς και ανθρώπων που προσπαθούν να προβοκάρουν».

Αναφορικά με το συλλαλητήριο, ο κ. Τόσκας είπε: «Κοινή αντίληψη όλων, και της κυβέρνησης αλλά και πιστεύω των ανθρώπων που θα κατέβουν να διαδηλώσουν είναι να υπάρξει μεν έκφραση της γνώμης τους αλλά μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ηρεμίας και σεβασμού του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν φοβόμαστε επεισόδια. Πιστεύουμε ότι θα γίνει σε ήρεμο κλίμα το συλλαλητήριο αλλά έχουμε πάρει μέτρα που πρέπει να πάρουμε».

Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

«Οι απειλές που δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία. Αναμένουμε την κατηγορηματική καταδίκη της συγκεκριμένης ενέργειας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Είναι ευθύνη όλων να μπει τέλος στο κλίμα όξυνσης που καλλιεργείται, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση για την ονομασία της πΓΔΜ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται», σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με τις απειλές εναντίον του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, επισημαίνοντας πως «προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών». 

«Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες», επισημαίνει η ΝΔ.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ οι επιστολές

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βρίσκονται, εξάλλου, τόσο η επιστολή στον κ. Κοτζιά όσο και οι υπόλοιπες επιστολές που έχουν σταλεί τις τελευταίες μέρες σε υπουργεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του STAR, η επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών είναι χειρόγραφη από άτομο «που δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη συγκρότηση».

Όπως εκτιμούν, δεν είναι κάτι σοβαρό που θα τους προβλημάτιζε, αναφορικά – πάντα - με τη σοβαρότητα της απειλής.

Σε κάθε περίπτωση, η επιστολή έχει σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει DNA που θα οδηγήσει στον υπαίτιο της πράξης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top