Μήνυμα Κοστέλο στην Αθήνα: Η εποπτεία θα είναι ασφυκτική και μετά τον Αύγουστο

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ "αγκάλιασε" το μνημόνιο λέει ο Βίζερ!

Ισχυρό πλαίσιο εποπτείας για αρκετά χρόνια και μεταρρυθμίσεις για ακόμη δέκα χρόνια θα χρειαστεί η Ελλάδα ώστε  να διασφαλιστεί ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο μιλώντας σε Ολλανδούς βουλευτές στη Χάγη.

"Υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις σχετικά με το αν θα καταφέρει η Ελλάδα να διασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα" φέρεται να είπε ο Επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στην Τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο,  ενώπιον Ολλανδών βουλευτών, στέλνοντας έτσι μήνυμα στην Αθήνα ότι ακόμα και μετά από τον Αύγουστο, η επιτήρηση θα είναι ασφυκτική,  όπως τόνισε ο οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς, στο ρεπορτάζ του για το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Πόπη Τσαπανίδου.     

«Η πραγματική πρόκληση είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλαίσιο μετά τη λήξη του προγράμματος που θα διασφαλίζει τη διαρκή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Υπάρχει μεγάλη έκθεση της Ελλάδας σε δανεισμό, το ερώτημα δεν αφορά στο αν θα εξέλθει η χώρα από το πρόγραμμα επιτυχώς, αλλά πώς θα διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσει σε βιώσιμη ανάπτυξη και θα ανταποκριθεί εξ ολοκλήρου στις υποχρεώσεις της» δήλωσε ο Κοστέλλο.  

 ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιμένει, πάντως, ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν θα χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια, αλλά κι ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν μετά από τον Αύγουστο, θα έχουν αποκλειστικά και μόνο ελληνική σφραγίδα.

Αίσθηση προκαλούν, εν τω μεταξύ, οι δηλώσεις του απελθόντος επικεφαλής του Euroworking Group, ο οποίος παίρνοντας τη σκυτάλη από το Β. Σόιμπλε και το Γ. Ντάισελμπλουμ, έπλεξε το εγκώμιο του ΣΥΡΙΖΑ, που... αγκάλιασε έστω όψιμα τα μνημόνια!

«Μόνο όμως όταν μια κυβέρνηση ενστερνισθεί τους στόχους ενός προγράμματος, μπορεί να λειτουργήσει και η εφαρμογή του και να εξηγηθεί πειστικά στους πολίτες η αναγκαιότητά του… Αυτό δεν συνέβη στην Ελλάδα, με καμιά κυβέρνηση. Τα πράγματα βελτιώθηκαν ανέλπιστα μόνο τον τελευταίο χρόνο» δήλωσε ο Τόμας Βίζερ.

 Ο "ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ" ΜΕΛΑΝΣΟΝ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Με φόντο τις δηλώσεις Βίζερ αλλά και την ανακοίνωση του Γαλλικού Κόμματος της Αριστεράς, που ζητά την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, κατηγορώντας τον για δουλικότητα στις επιταγές των δανειστών και εφαρμογή φιλελεύθερων πολιτικών, ο Ε. Τσακαλώτος σημείωσε στο Reuters ότι η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top