Ημέρα μνήμης για τους ήρωες των Ιμίων με ελάχιστους βουλευτές παρόντες στη Βουλή

Νέες τουρκικές προκλήσεις - Επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Ημέρα μνήμης η σημερινή για τα τρία παλληκάρια του Πολεμικού μας Ναυτικού που χάθηκαν στα Ίμια στην κρίση του 1996. Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ήταν ελάχιστοι οι βουλευτές που τίμησαν στο Κοινοβούλιο τη μνήμη των ηρώων…

H εικόνα της Βουλής ήταν απογοητευτική,  με μόλις 27  βουλευτές να τιμούν τη μνήμη των τριών παλληκαριών που χάθηκαν στα Ίμια σαν σήμερα πριν 22 χρόνια.

Ανάμεσα σε αυτούς πάντως  βρισκόταν  στην αίθουσα της Ολομέλειας η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου (στα κυβερνητικά έδρανα) και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, Νίκος Δένδιας,  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδος και  του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

Αυτή η εικόνα της Βουλής σχολιάστηκε από αρκετούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 «Ξεφτίλες! Μόνο 27 βουλευτές τίμησαν τους πεσόντες στα Ίμια μέσα στη Βουλή», «ενός λεπτού σιγή για τα Ίμια στη Βουλή με σχεδόν άπαντες απόντες!» ήταν δύο χαρακτηριστικά σχόλια από χρήστες του twitter.

ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Στην περιοχή των Ιμίων, εμφανίστηκαν το πρωί να περιπολούν προκλητικά 4 τουρκικές ακταιωροί.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μάλιστα μετέδωσαν σήμερα ότι η ελληνική κανονιοφόρος «ΜΑΧΗΤΗΣ», με υψωμένη μια σημαία του…  Βυζαντίου, παρενόχλησε πρόσφατα τουρκικά πλοία κοντά στη Σμύρνη!  Οι ισχυρισμοί αυτοί προκάλεσαν γέλια στο ελληνικό Πεντάγωνο, πηγές του οποίου διέψευδαν όλα όσα μετέδωσαν οι Τούρκοι.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ο Πάνος Καμμένος, που το πρωί παραβρέθηκε στο μνημόσυνο των πεσόντων του Πολεμικού Ναυτικού στη βάση ελικοπτέρων στο Κοτρώνι Μαραθώνα, ξενάγησε λίγο αργότερα τον Πρόεδρο του Ισραήλ στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας,  σε μια επίσκεψη με ισχυρό συμβολισμό.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στη συνεργασία με το Ισραήλ και στους νέους ενεργειακούς δρόμους  που ανοίγονται  στην περιοχή.

«Κλειδί η συνεργασία των Ενόπλων μας Δυνάμεων για τη σταθερότητα στην Ανατολική  Μεσόγειο» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ρέβλιν. 

   

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος, που είναι ο πρώτος αρχηγός Κράτους που επισκέπτεται το Αρχηγείο του ελληνικού Στόλου, επιβιβάστηκε σε πυραυλάκατο και μαζί με τον Πάνο Καμμένο πήγαν στην περιοχή όπου έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top