Κόντρα Παππά-Σαμαρά για τα Σκόπια και την ονομασία

«Είχε δεχθεί το σκέτο "Μακεδονία" για την ΠΓΔΜ» - «Οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα μπερδεύουν την ενιαία Γιουγκοσλαβία με τα Σκόπια»

Κόντρα Παππά-Σαμαρά για Σκόπια και ονομασία

Κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Αντώνη Σαμαρά ξέσπασε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής - σε συνέντευξη στη Real News - κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό για «όψιμο και καιροσκοπικό πατριωτισμό», αναφέροντας πως υπάρχει έγγραφο -Κανονισμός (ΕΟΚ) 3567/91 του συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου 1991- με τον όρο «Μακεδονία» για την πΓΔΜ χωρίς συνθετικά γεωγραφικά ή χρονικά που φέρει και την υπογραφή του.

«Ο κ. Σαμαράς λοιπόν είχε δεχθεί το σκέτο "Μακεδονία" για την ΠΓΔΜ» τόνισε στην συνέντευξή του ο κ. Παππάς.

Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε στον κ. Παππά μέσω συνεργατών, οι οποίοι έκαναν λόγο για «απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα μπερδεύουν την ενιαία Γιουγκοσλαβία με τα Σκόπια. Ποτέ η Ελλάδα δεν αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί δεν το επικαλέστηκαν αυτό ποτέ! Ο Α. Σαμαράς ήταν εκείνος που πρότεινε, επέμεινε και πλήρωσε την άρνησή του να τους δώσουμε τη λέξη Μακεδονία. Ας μας πουν εκείνοι πόσες φορές οι οργανώσεις και τα στελέχη τους δήλωναν και διαδήλωναν κατά της Ελλάδος για το σκοπιανό. Και κυρίως με τι ανταλλάγματα» σημείωσαν οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού.

«Ας μας απαντήσει ο κ. Σαμαράς: σε πόσα έγγραφα που αναφέρουν τον όρο “Μακεδονία” ή παράγωγό του έχει βάλει την υπογραφή του;», αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό.

«Έχει φανεί εδώ και χρόνια, ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχουμε μια επιλογή ακαμψίας, αλλά μια στρατηγική πολιτικού marketing, η οποία έχτισε το πρώτο κομμάτι της καριέρας του κ. Σαμαρά» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top