Κ. Μακρή: Το διπλό μήνυμα της Λαγκάρντ προς Τσίπρα - Ε.Ε.

Ζήτησε μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα και μείωση του χρέους από τις Βρυξέλλες

Στα «πολλά χαμόγελα» που  είχε η συνάντηση Τσίπρα -Λαγκάρντ, όπως και στο διπλό μήνυμα απο την πλευρά της επικεφαλής του ΔΝΤ, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα:

 1.«Συγχαρητήρια για την πρόοδό σας , αλλά ολοκληρώστε τις μεταρρυθμίσεις» είπε στον πρωθυπουργό

2. «ρυθμίστε το χρέος» είπε στους Ευρωπαίους.

Όσον αφορά τη γραπτή της δήλωσε, επισήμανε η σχολιάστρια του Star ότι αναφέρει επί λέξει:   

 «Yυπογράμμισα ότι η ολοκλήρωση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας και η παροχή ελάφρυνσης χρέους απο τους Eυρωπαίους εταίρους της Ελλάδας είναι ουσιαστικής σημασίας για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και την επιτυχή έξοδο απο την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα,  μέσα στο τρέχον έτος».

Όπως πρόσθεσε η Κ. Μακρή, τον Φεβρουάριο το ΔΝΤ θα συνεδριάσει για να επικαιροποιήσει το πρόγραμμά του για την Ελλάδα, με την κυβέρνηση από τη μια να βλέπει οφέλη στο να μείνει  - και για αυτό θα πιέσει τους Ευρωπαίους για το χρέος - ενώ και οι αγορές θα της δείξουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, αλλά από την άλλη τρομάζει με τις υπερβολικές απαιτήσεις του Ταμείου.

Κατέληξε στο σημερινό της σχόλιο η Κ. Μακρή:

«Δεν είναι μόνο το αφορολόγητο. Η  Λαγκάρντ στο Νταβός έκανε και μια δήλωση χρησμό για το θέμα των συντάξεων που προϊδεάζει ότι μπορεί να ζητηθεί να κοπούν κι άλλο». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top