Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα - Ζάεφ

Θετική η αποτίμηση που κάνει το Μαξίμου – Συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις επαφές τους οι δύο ηγέτες

Λύση χωρίς την αλλαγή του Συντάγματος δεν μπορεί να προχωρήσει, ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Σκοπιανό ομόλογο του κατά τη χθεσινή συνάντησή τους.

Η Αθήνα βάζει θετικό πρόσημο στη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις κινήσεις καλής θέλησης από την πλευρά των Σκοπίων για μετονομασία του αεροδρομίου και της εθνικής οδού σε οδό Φιλίας.

Διαβάστε ακόμη: Σκοπιανό: Οι απρόσμενοι «σύμμαχοι» του Τσίπρα και το εσωτερικό μέτωπο

Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του STAR στο Νταβός, Ειρήνη Σαββοπούλου, η αποτίμηση που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου από τη χθεσινή συνάντηση είναι θετική.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε μία ειλικρινής συζήτηση μεταξύ τους, ακόμη και για θέματα αγκάθια, όπως το θέμα του Συντάγματος, καθώς η Αθήνα επιμένει πως η λύση περνά μόνο μέσα από εκεί.

Συμφώνησαν και οι δύο να εντατικοποιήσουν τις διεργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει, χωρίς ωστόσο να βάζουν χρονοδιαγράμματα.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει σήμερα το βράδυ για την Ελλάδα και θα γίνει γνωστό πως θα ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα και η Βουλή για τις επαφές του.

Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και μένει να φανεί αν και πως θα ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top