Η θέση της Κομισιόν για την ονομασία των Σκοπίων

«Kαθοριστικής σημασίας η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ»

Η θέση της Κομισιόν για την ονομασία των Σκοπίων

 

Η Κομισιόν επαναλαμβάνει ότι η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας καθοριστικής σημασίας για την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τα όσα δήλωση  αρμόδια εκπρόσωπός της στον ανταποκριτή του Star Θάνο Αθανασίου , ωστόσο δεν υπεισέρχεται σε σχολιασμό της τρέχουσας διαδικασίας διαπραγμάτευσης, αναμένει όμως οι συνομιλίες να μεταφραστούν σε απτά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, κληθείσα από τον ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες να προσδιορίσει τη θέση της Κομισιόν σε σχέση με τη συνεχιζόμενη διαδικασία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, η Μάγια Κοτσίγιαννιτς, αρμόδια εκπρόσωπος της Φεντερίκα Μογκερίνι και του Γιοχάνες Χαν αναφέρει: "Δεν σχολιάζουμε τις συνεχιζόμενες συνομιλίες". "Η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας, συμπεριλαμβανομένης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης του ζητήματος του ονόματος μετά από διαπραγμάτευση, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, παραμένει καθοριστικής σημασίας”.

Συνεχίζει δε λέγοντας πως "εν προκειμένω, χαιρετίζουμε πρόσφατα βήματα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για τη διεξαγωγή συζητήσεων με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα για την ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας και ελπίζουμε ότι αυτό θα μεταφραστεί σε περαιτέρω συγκεκριμένα, απτά αποτελέσματα".

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top