Κριτική ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση και ΝΔ για το Σκοπιανό

«Επιδίδονται σε διαγκωνισμό πόλωσης» κατηγορεί τα δύο κόμματα

Κριτική ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση και  ΝΔ για το Σκοπιανό

«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για μικροκομματικούς λόγους, με αφορμή το Σκοπιανό , έχουν επιδοθεί σε έναν διαγκωνισμό , που αναζωπυρώνει την πόλωση και απειλεί να πλήξει ανεπανόρθωτα την εθνική υπόθεση και να διχάσει ξανά την ελληνική κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ , που συμβίωσε επί μακρόν  αρμονικά στις «πλατείες των αγανακτισμένων»  με την φασιστική ακροδεξιά,  σήμερα ενοχοποιεί ως φασίστες συλλήβδην όλους όσους διαδηλώνουν την άποψη τους για το ευαίσθητο εθνικό θέμα. Την ίδια στιγμή με την ίδια ανευθυνότητα η ΝΔ κάνει πως δεν βλέπει ότι ακραία εθνικιστικά στοιχεία επιχειρούν να καπηλευθούν την αγωνία και την ευαισθησία των Ελλήνων  πολιτών για  έντιμη λύση» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.   

Προσθέτει επίσης ότι «η Φώφη Γεννηματά με αίσθημα ευθύνης επανέλαβε και υπενθύμισε προς πάσα κατεύθυνση την διαμορφωμένη θέση της χώρας την οποία έχουν συμφωνήσει και αποδεχθεί όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις τα προηγούμενα χρόνια, με τρόπο που δεν επιτρέπει ούτε στην κυβέρνηση να συζητά και να διαπραγματεύεται παρά μόνο αυστηρά σε αυτό το πλαίσιο ούτε στην αξιωματική αντιπολίτευση υπεκφυγές και όψιμες μεταμορφώσεις».

Καταλήγει το ΠΑΣΟΚ για το ίδιο ζήτημα, επισημαίνοντας:    

«Οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η παράταση του σημερινού αδιεξόδου καθιστούν επιβεβλημένη την αναζήτηση εθνικά επωφελούς λύσης χωρίς να δίνει λευκή επιταγή για οποιαδήποτε «λύση». Οριοθετεί και προσδιορίζει με σαφήνεια προς την κυβέρνηση ότι το ζητούμενο είναι μια αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λύση που διασφαλίζει πλήρως τα ελληνικά συμφέροντα και περιλαμβάνει  το σύνολο των απαραίτητων εγγυήσεων που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν».

Τέλος «καθιστά σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση η οποία θα καθοριστεί με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες, αξιολογώντας  στο σύνολο της την τελική κυβερνητική πρόταση αν και όταν αυτή διατυπωθεί επισήμως».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top