Κολέγιο των Επιτρόπων: Επιβεβαίωσε τη δυνατότητα για Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία

Εκτεταμένη συζήτηση για τη γειτονική χώρα στις Βρυξέλλες

Κολέγιο των Επιτρόπων: "Μπορεί" για Σύνοδο με την Τουρκία

Το Κολέγιο των Επιτρόπων, που συνεδρίασε σήμερα στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε επί της αρχής τη δυνατότητα για Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία, αργότερα την άνοιξη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Επίτροπος Βέρα Γιούροβα, αρμοδια για θέματα δικαιοσύνης, μετά τη συνεδρίαση.

Της συνεδρίασης δεν προήδρευσε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ, ο οποίος ταλαιπωρείται από έναν στομαχικό ιό, όπως ανακοίνωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με τη Βέρα Γιούροβα, την Επίτροπο που είχε την αρμοδιότητα να ενημερώσει για τη συνεδρίαση του Κολεγίου, οι Επίτροποι είχαν σήμερα μια εκτεταμένη συζήτηση για το γενικότερο θέμα της Τουρκίας. Μάλιστα το σώμα ενημέρωσαν τόσο ο Πρώτος Αντιπρόεδρος Τίμμερμανς, όσο και η Ύπατη Εκπρόσωπος Μογκερίνι, αλλά και Επίτροπος για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν. Η ενημέρωση δεν είχε αντικείμενο μόνο τις σχέσεις της χώρας με την ΕΕ, αλλά και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Επιπλέον έγινε συζήτηση για την συνέχιση της συνεργασίας στο θέμα του προσφυγικού και ανακοινώθηκε ότι από τα 3 δις του σχετικού ταμείου, τα 1,85 έχουν εκταμιευθεί και τα υπόλοιπα θα εκταμιευθούν ως το τέλος του έτους. Η λεγόμενη "δεύτερη δόση" θα καταβληθεί με τους ίδιους όρους όπως και η πρώτη, ανέφερε η Επίτροπος.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top