Μια μικρή πόλη: Πάνω από 10.000 κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου

Μόνο το 2017 βγήκαν εκτός φυλακής 4.000 κρατούμενοι

Νόμος Παρασκευόπουλου: Αποφυλακίστηκαν πάνω από 10.000

Ξεπέρασε τις 10.000 ο αριθμός των κρατουμένων  που αποφυλακίστηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Όπως προκύπτει, το τελευταίο εξάμηνο του 2015 «απολύθηκαν» 1.703 κρατούμενοι.

Το 2016 οι αποφυλακίσεις έφτασαν τους 4.027 ενώ το 2017 (μέχρι τις 10/11) τις ευεργετικές διατάξεις χρησιμοποίησαν 4.017 κρατούμενοι  με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 10.210.

Απαντώντας στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας για τους εγκληματίες, οι οποίες υπέπεσαν σε αδικήματα μετά από την αποφυλάκισή τους, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υποστηρίζει ότι από τους συνολικά 23 φερόμενους ως δράστες σε επτά περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, επτά φέρονται να έχουν αποφυλακιστεί με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Για τρεις από αυτούς είχε διαταχθεί η άμεση απέλαση που δεν εκτελέστηκε, ενώ δύο εξ αυτών θα απολύονται σε κάθε περίπτωση με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και, τέλος ένας είχε παραβιάσει τακτική άδεια.

«Ωστόσο, το σύνολο σχεδόν των ατόμων που αποφυλακίστηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια με τους ως άνω νόμους, δεν έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα κατά τη επανένταξή τους στη κοινωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σ. Κοντονής.

Σύμφωνα με την ίδια απάντηση με τις ευεργετικές διατάξεις νόμων της κυβέρνησης Σαμαρά είχαν αποφυλακιστεί 5.021 κρατούμενοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top