Κ. Μακρή: Διαφωνίες και στον ΣΥΡΙΖΑ για ονοματολογία και συλλαλητήρια

Σκληραίνει τη στάση του ο Μητσοτάκης – Στα δύο η ΝΔ για το Σκοπιανό

«Διχάζει τους πολίτες, διχάζει την Εκκλησία, διχάζει και τα κόμματα» τόνισε η Κάτια Μακρή στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Η σχολιάστρια του Star ανέφερε ότι οι πλέον  αντικρουόμενες απόψεις ειναι αυτές των δύο κυβερνητικών εταίρων, του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, αλλά όχι μόνο, καθώς και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διιστάμενες απόψεις, όπως μεταξύ δύο βουλευτών Θεσσαλονίκης του κόμματος, του Δημήτρη Μάρδα που αντιτάχθηκε στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων και του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη που ζήτησε  «ουδέτερο όνομα».

Όπως πρόσθεσε η Κ. Μακρή στον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν και για τα συλλαλητήρια, με τον Μάρκο Μπόλαρη να κάνει λόγο για «μεγάλη, επιβλητική συγκέντρωση» και τον Νίκο Μανιό να δηλώνει ότι  «αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη ειναι εθνικά επικίνδυνο, ανατριχιαστικό».

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΝΔ

Η σχολιάστρια του Star επισήμανε ότι μοιρασμένη ειναι και η ΝΔ και ότι ο Κυριάκος  Μητσοτάκης εχει σκληρύνει εμφανώς τη θέση του μετά το συλλαλητήριο, καθώς στο εσωτερικο υπάρχουν δύο φωνές:

Οι σκληροί» που ειναι η πλειοψηφία, που εκπροσωπούνται κυρίως απο τον Αντώνη Σαμαρά και τον Άδωνη Γεωργιάδη ενώ είναι και όλοι οι βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας,

Οι μετριοπαθείς», που εκπροσωπούνται κυρίως από τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Νίκο Δένδια.  

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:  

«Αν βρεθεί λύση θα περάσει στη Βουλή; Είναι πολύ πιθανό με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και ανεξαρτήτων βουλευτών να περάσει. Άλλωστε, συνταγματολόγοι λένε ότι χρειάζεται πλειοψηφία επί των παρόντων,  δηλαδή και κάτω απο 151, αν κάποιοι λείπ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top