Τα 88 αγκάθια πριν φτάσει η Ελλάδα στο τέλος του μνημονίου

Αρχίζει το θρίλερ για την επόμενη ημέρα

Εκτός από το "αγκάθι" των πλειστηριασμών, η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεπεράσει άλλα 88 εμπόδια πριν φτάσει στο τέλος του Προγράμματος, στο οποίο ετοιμάζεται να πάρει πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 Όπως ανέφερε ο οικονομικός συντάκτης του Star Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού μας σταθμού με τη Μάρα Ζαχαρέα, στο υπουργείο Οικονομικών ήδη ετοιμάζονται για σκληρά παζάρια με τον Πολ Τόμσεν για τη μείωση του αφορολόγητου ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή από το 2019.

Επιπλέον, η κυβέρνηση πρέπει να υπογράψει την απόφαση για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, να καταργήσει το χαμηλό ΦΠΑ στα τελευταία 5 νησιά τον Ιούλιο, να φέρει τις νέες αντικειμενικές αξίες αλλά και να θεσμοθετήσει αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, για να κλειδώσει έσοδα 2,7 δισ ευρώ.

Στα τελευταία προαπαιτούμενα συμπεριλαμβάνεται ο υπολογισμός των συντάξεων 2016- 2017 με το νέο σύστημα, η νομοθέτηση ενός συστήματος που θα "μετράει" ως "κόφτης" την αντιπροσωπευτικότητα των κλαδικών συμβάσεων, το πρώτο κύμα μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων στο πλαίσιο της κινητικότητας αλλά και μια «βροχή» ιδιωτικοποιήσεων.

Κι όλα αυτά ενώ θα "φουντώνουν" οι διαβουλεύσεις για το πώς ακριβώς θα βγει η Ελλάδα από το Μνημόνιο.

«Πρέπει να πω ότι δεν βλέπω να έχουν οι Θεσμοί μεγάλη "όρεξη" για προληπτική πιστωτική γραμμή. Γιατί ποιο είναι το νόημα να "χτίζεις" αποθεματικό; Το αποθεματικό είναι προληπτική γραμμή» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top