Χρέος και «Σκοπιανό» στις βαλίτσες του Τσίπρα: Στο Νταβός ο πρωθυπουργός

Το απόγευμα φτάνει στην Ελβετία

Επίσκεψη με υψηλό ενδιαφέρον τόσο σχετικά με τα ζητήματα της οικονομίας όσο και αναφορικά με τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στην περιοχή μας, αποτελεί η τριήμερη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός της Ελβετίας, όπου θα βρεθεί για μια ακόμη χρονιά προκειμένου να συμμετάσχει στις διαδικασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρίσκεται από σήμερα νωρίς το απόγευμα στο Νταβός, όπου φέτος οι συμμετέχοντες -μεταξύ των οποίων αρκετοί αρχηγοί κρατών και σημαίνοντα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου - αναμένονται να ξεπεράσουν τις 3.000.

Στο επίκεντρο των υψηλών επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός στην Ελβετία τίθενται το ζήτημα του χρέους και της επόμενης μέρας για την ελληνική οικονομία αλλά και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, στον οποίο θα εκφράσει για άλλη μία φορά την εθνική θέση: σύνθετη ονομασία, κοινή έναντι όλων (erga omnes) και φυσικά απόρριψη κάθε αλυτρωτισμού από την πλευρά της γείτονος.

Παράλληλα, και πέρα από τις συναντήσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος που θα έχει με ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων (και με τις οποίες ξεκινά σήμερα το τριήμερο πρόγραμμα του πρωθυπουργού), καίριας σημασίας αναμένονται να είναι οι συναντήσεις του κ. Τσίπρα τόσο με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ όσο και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Συναντήσεις που πραγματοποιούνται στον απόηχο της ολοκλήρωσης της γ' αξιολόγησης και ενώ η χώρα εισέρχεται μετά από αυτή την εξέλιξη σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο εξάμηνο -όπως επισημαίνει η κυβέρνηση- σε ό,τι αφορά στην εξεύρεση λύσεων και απαντήσεων για το μεταμνημονιακό καθεστώς εποπτείας της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top