Αποστολή Star στα Σκόπια: Να βρεθεί λύση θέλουν οι κάτοικοι 24 ώρες μετά το συλλαλητήριο

24 ώρες μετά το συλλαλητήριο στον  Λευκό Πύργο, το Star βρεθηκε στα Σκόπια και κατέγραψε τις πρώτες αντιδράσεις, με αρκετούς κατοίκους τους να δηλώνουν ότι επιθυμούν να βρεθεί λύση.    

«Eμένα με στενοχώρησε. Εγώ θέλω οι λαοί να ειναι ενωμένοι,  να σταματήσει αυτή η δηλητηρίαση με μίσος. Οι πολιτικοί να σπείρουν αγάπη» δήλωσε η  Αννέτα Μιλόσεβα - Νικολαϊδου, κάτοικος Σκοπίων, στην κάμερα του Star.  

Η Αννέτα Μιλόσεβα, μαζί με τον Έλληνα σύζυγό της έχουν δημιουργήσει στα Σκόπια μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, τα τελευταία 10 χρόνια. Με σπαστά ελληνικά εξηγεί πως ένιωσε όταν είδε στις ειδήσεις το θέμα του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη. «Να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση, να υπάρξει αγάπη, όχι μίσος» δηλώνει ο συζυγός της  Ν. Νικολαΐδης.     

Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του Star Ραλλιώ  Λεπίδου,  όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στη FYROM κάνουν αναφορά στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό. Ωστόσο,  αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον τους ενώ ήταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο ήταν οι…  επιδόσεις της εθνικής ομάδας χάντμπολ,  καθώς όπως μας είπαν τους εχει κουράσει το θέμα της ονομασίας.

«Αυτό το πρόβλημα έπρεπε να έχει λυθεί πριν 20 χρόνια» δηλώνει στην κάμερα του Star κάτοικος των Σκοπίων,  ωστόσο  προσθέτει ότι θα ήθελαν στη λύση να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία».  «Πιστεύω ότι αυτό τον χρόνο θα πρέπει να λυθεί το θέμα για το δικό μας καλό αλλά και για το καλό των Ελλήνων» τονίζει άλλος κάτοικος της πρωτεύουσας  της FYROM.   

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΖΑΕΦ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ –ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΝΔ  

Πολλά θα κριθούν το μεσημέρι της Τετάρτης,  οπότε θα γίνει η πρώτη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών Τσίπρα- Ζάεφ στο Νταβός.

 Μετά το χθεσινό συλλαλητήριο πάντως εχει ξεσπάσει κόντρα μεταξυ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. «Θέλω να θέσω στον κ.  Μητσοτάκη το ερώτημα: Θα λειτουργήσει επιτέλους με υπευθυνότητα, σεβόμενος τον θεσμικό του ρόλο, αλλά και τη θέση της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 – 2008;» αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση:  " Εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν μία κυβέρνηση που κάνει κρυφή διπλωματία".

Ο Πάνος Καμμένος επιμένει στο ότι δεν θα δεχτεί ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» ενώ μιλώντας σε συνεργάτες του είπε:  

«Ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι δεν είχε αποδεχτεί σύνθετη ονομασία με παράγωγα».  

ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επανέλαβε ότι είναι κατά των συλλαλητηρίων και όπως και η Ιερά Σύνοδος πιστεύει “για ένα τόσο σοβαρό θέμα χρειάζεται ομοψυχία και νηφαλιότητα".

Όσον αφορά τους  ιεράρχες που βρέθηκαν στο συλλαλητήριο, επισήμανε στους δημοσιογράφους με… νόημα  ότι ήταν  9 από τους 82.  

«Τα συλλαλητήρια δεν βοηθάνε»  επιμένει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης,  ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο χρυσαυγιτών.

"ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ" ΚΑΙ "ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ" ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Η κυβέρνηση προκρίνει την παρουσία εθνικιστικών στοιχείων στις διαδηλώσεις, ενώ η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά τονίζει:  

«Θέλουμε λύση με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και  εγγυήσεις για αποτροπή ενεργειών  αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top