«Μπαμπά μην ξαναβάλεις για πρωθυπουργός»: Όταν ο γιος του Τσίπρα… στράβωσε!

Μια πολύ ανθρώπινη πλευρά του Αλέξη Τσίπρα

Μια πολύ ανθρώπινη πλευρά του Αλέξη Τσίπρα ανέδειξε η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Έθνος της Κυριακής.

Όπως και κάθε γονεάς, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να περνάει χρόνο με τα παιδιά του. Ωστόσο, το πρόγραμμα ενός πρωθυπουργού είναι βαρύ και δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Κάπου εκεί, αναλαμβάνουν… τα ίδια τα παιδιά!

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, ενθυμούμενος το καλοκαίρι του 2015, πριν γίνουν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο μικρός γιος του ρωτούσε τον ίδιο και τη μητέρα του, Μπέτυ Μπαζιάνα, κάτι που δεν ήταν εύκολο να απαντηθεί.

«Μπαμπά, για ποιο λόγο να ξαναβάλεις υποψηφιότητα για να είσαι πρωθυπουργός; Πρέπει να μείνεις μαζί μας» ήταν η ατάκα του μικρού Τσίπρα.

«Άντε τώρα να του εξηγήσεις», θυμάται πως σκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: Η μη λύση στο Σκοπιανό υπονομεύει το εθνικό συμφέρον

«Ξέρεις, κάθε χώρα έχει έναν πρωθυπουργό, δεν είναι πάντοτε οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά σήμερα είμαι εγώ, μπορεί να είναι κάποιος άλλος» απάντησε ο πρωθυπουργός, με τον μικρό ωστόσο… να μην πείθεται!

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας «στράβωσε όταν κατάλαβε ότι πρόκειται να βάλω πάλι υποψηφιότητα»!

Ως πατέρας, θέλει τον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχει να τον αφιερώνει στα παιδιά του. Έτσι, επειδή στο σπίτι γυρίζει αργά και τα παιδιά κοιμούνται, φροντίζει να ξυπνάει μαζί τους το πρωί.

«Εντάξει, μπαίνω στο δωμάτιό τους, τα σκεπάζω, τα βλέπω λίγο, αλλά κοιμούνται. Έχω τη συνήθεια να ξυπνώ με τα παιδιά. Ξυπνάνε στις 7 π.μ. και έχουμε μια ώρα μαζί. Τα ντύνω, τους φτιάχνω πρωινό, λέμε τις κουβέντες μας, τα νέα τους (…) Ό,τι δουλειά κι αν έχω, θα σηκωθώ από τις 06:30 για να έχω έναν ωφέλιμο χρόνο μαζί με τα παιδιά» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος δηλώνει λάτρης του κέντρου της Αθήνας και δεν το άφησε ούτε όταν τελείωσε το Λύκειο και οι γονείς του μετακόμισαν στα βόρεια προάστια, αποκαλύπτει και το πως κατέληξε στο σπίτι που μένει τώρα.

Από τους Αμπελόκηπους, κατά τα φοιτητικά του χρόνια, και τα Εξάρχεια στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να πάει σε ένα μικρό σπίτι στην Κυψέλη με τη Μπέτυ Μπαζιάνα. Όταν, όμως, γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί, τα πράγματα… ζόρισαν.

«Κάποια στιγμή, συνειδητοποίησα, όταν σηκωνόμουν το βράδυ, ότι έπρεπε να σκουντουφλάω  ανάμεσα στα παιχνίδια του παιδιού. Ήταν πολύ μικρό το σπίτι και όταν η Μπέτυ έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί, πήραμε την απόφαση να φύγουμε» είπε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως η Άνω Κυψέλη, στην οποία διαμένει τώρα, «είναι μια περιοχή που μπορείς να βγεις μια βόλτα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top