Ιωάννης Κεφαλογιάννης: Έξι χρόνια χωρίς τον Νέστορα της πολιτικής

Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για τον μεγάλο πολιτικό – Παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΝΔ και οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς

Γ. Κεφαλογιάννης:6 χρόνια χωρίς τον Νέστορα της πολιτικής

Εκδήλωση μνήμης για τη ζωή και το έργο του Γ. Κεφαλογιάννη θα γίνει τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής. 

Την εκδήλωση  διοργανώνει η Εταιρεία Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού και η οικογένεια Ι. Κεφαλογιάννη.

Έι χρόνια από το θάνατο του Γ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος κατέγραψε τον μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό βίο με απευθείας εκλογή από το λαό από το 1958 μέχρι και το 2004 και συνέδεσε την πολιτική του πορεία με εμβληματικές παρεμβάσεις (κοινωνικό κράτος και σύσταση ΕΚΑΒ, εθνική συμφιλίωση και καύση των φακέλων πολιτικών φρονημάτων, διαφάνεια στην πολιτική ζωή), προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα θα επιχειρήσουν την αποτίμηση του βίου και της προσφοράς του.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Kεντρικοί ομιλητές είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο πρ. Πρόεδρος της Ν.Δ Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η παρουσία πολιτικών προσωπικοτήτων με διαφορετικές πολιτικές αναφορές έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που έλεγε ο ίδιος ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης ότι, αν και ποτέ δεν απεμπόλησε την μαχητικότητά του, ουδέποτε λειτούργησε διχαστικά και πολωτικά.

Ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης και Γιάννης Δραγασάκης συνεργάστηκαν στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, ο πρώτος ως αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και ο δεύτερος ως αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας.  Το χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Οικονομίας στην ίδια κυβέρνηση κατείχε ο Γιώργος Γεννηματάς, πατέρας της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος επίσης διατηρούσε στενή σχέση με τον Ι. Κεφαλογιάννη.

Έχουν προσκληθεί από την Όλγα Κεφαλογιάννη και αναμένεται να δώσουν το παρών οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο νυν Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top