Χουλιαράκης: «Ορατός ο κίνδυνος να επιστρέψουμε στις παλιές συνήθειες»

Εντός κι εκτός του κόμματός του έστειλε μηνύματα ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών σε παρουσίαση βιβλίου

Χουλιαράκης:Κίνδυνος να επιστρέψουμε σε παλιές συνήθειες

Στη γραμμή του ρεαλισμού κινήθηκε μιλώντας την Πέμπτη σε παρουσίαση βιβλίου ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, στέλνοντας μηνύματα εντός κι εκτός του κόμματός του και κρατώντας αποστάσεις από το κυρίαρχο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κατά τη συμμετοχή στην παρουσίαση του βιβλίου «Κατανοώντας την ελληνική κρίση» στο Ωδείο Αθηνών μίλησε για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουμε στις παλιές συνήθειες» καθώς «το ρίσκο ενός νέου δημοσιονομικού παραστρατήματος δεν είναι μικρό». 

Επεσήμανε ότι τα προγράμματα ήταν απαραίτητα για την οικονομική διάσωση της χώρας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η δημοσιονομική προσαρμογή θα ήταν πιο βίαιη, η χρεοκοπία σίγουρη και η έξοδος από το ευρώ βέβαιη.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης ανέφερε πως οι τέσσερις μεγάλες προκλήσεις  της χώρας είναι η διατήρηση ενός θετικού οικονομικού κλίματος, δηλαδή ομαλή εκτέλεση προϋπολογισμού, η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και η παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, τα οποία ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, θα συμφωνηθούν μετά το σχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης.

Τέλος, η τέταρτη πρόκληση σύμφωνα με τον αναπλητωτή υπουργό, είναι πως μετά τη λήξη του προγράμματος πρέπει να συμφωνηθεί ο μηχανισμός εποπτείας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών εξαμήνων βάσει των περιπτώσεων της Κύπρου και της Πορτογαλίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top