Μητσοτάκης στο ΕΒΕΑ: Ανάγκη για αλλαγή πολιτικής με μείωση της φορολογίας και μεταρρυθμίσεις

«Δεν είναι συνταγή να υπερφορολογούμε και να ακολουθούμε πολιτική επιδομάτων» τόνισε

Μητσοτάκης στο ΕΒΕΑ: Ανάγκη για αλλαγή πολιτικής

Την ανάγκη αλλαγής πολιτικής με μείωση της φορολογίας και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων υπογράμμισε  ο πρόεδρος της ΝΔ  Κυριάκος Μητσοτάκης,  κατά την ομιλία του στο ΔΣ του ΕΒΕΑ.

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Κωνσταντίνε , κυρίες και κύριοι  θέλω κατ’ αρχάς να σας συγχαρώ για την  εκλογή σας. Να σας ευχηθώ  καλή επιτυχία και να μην επαναλάβω το αυτονόητο πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος σας. Σας βλέπω ως πολύτιμους  συμμάχους στην μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνουμε για να αλλάξουμε το κλίμα στη χώρα μας  για να στηρίξουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις για να επιστρέψει η χώρα επιτέλους σε υψηλούς και διατηρήσιμους  ρυθμούς ανάπτυξης και για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση η οποία δυστυχώς μας μαστίζει για 8 χρόνια» ξεκίνησε την τοποθέτησή του  ο πρόεδρος της ΝΔ.  

Όπως ανέφερε «ο τελικός μας στόχος είναι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη σε συνδυασμό με κοινωνική αλληλεγγύη και το μέσο είναι οι μεταρρυθμίσεις, οι μειωμένοι φόροι και η αλλαγή μίγματος πολιτικής. Έχουμε φτάσει στο σημείο να πανηγυρίζουν κάποιοι που απέτρεψαν την καταστροφή την οποία παραλίγο να προκαλέσουν οι ίδιοι. Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με τους χαμηλότερους ρυθμούς της ευρωζώνης και δεν κατάφερε προχωρήσει σε μια θετική συγκυρία».

 Ο κ. Μητσοτάκης  επέκρινε επίσης την κυβέρνηση ότι «εφαρμόζει με το ζόρι τις μνημονιακές δεσμεύσεις υπερφορολογώντας τους πολίτες χωρίς να υλοποιεί ένα ευρύτερο θεσμικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων».

 Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην αγορά και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων χρόνων.

«Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για πανηγυρισμούς» τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ, ο οποίος σημείωσε  ότι «δεν είναι συνταγή να υπερφορολογούμε και να ακολουθούμε πολιτική επιδομάτων, κάτι που προκαλεί στρεβλώσεις».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top