Κυπριακό, προσφυγικό και τρομοκρατία στην τριμερή της Λευκωσίας

Τι δήλωσε ο Τσίπρας στη συνάντηση κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας

Το προσφυγικό και η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας κυριάρχησαν στην πρώτη τριμερή συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας, η οποία έγινε σήμερα στη Λευκωσία. Ας δούμε τι δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σημαντικές προκλήσεις, αλλά και σημαντικές ευκαιρίες αναδεικνύονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”, ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β.

Aναφέρθηκε επίσης στο προσφυγικό, την κατάσταση στη Συρία, το Κυπριακό και τις δυνατότητες συνεργασίας των τριών χωρών, μετά τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στην πρώτη τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, καθώς οι τρεις χώρες κατοχυρώνονται ως πυλώνες ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

«Η τριμερής επαναβεβαιώνει τις εξαίρετες σχέσεις και τους δεσμούς φιλίας, και θέτει τα θεμέλια μιας περιφερειακής συνεργασίας που φιλοδοξούμε να φέρει απτά αποτελέσματα πάντα προς όφελος των λαών των χωρών μας», ανέφερε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top