Η μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή και το παράδοξο: Αυξήθηκε η δύναμη της κυβέρνησης σε νομοσχέδιο με μέτρα!

Μετά την προσχώρηση της Μεγαλοοικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση επικράτησε έξω από τη Βουλή, κατά την διάρκεια ψήφισης του πολυνομοσχεδίου καθώς διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και τα ΜΑΤ απάντησαν με  χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Παρόλα αυτά,  η κυβέρνηση όχι μόνο δεν είχε απώλειες αλλά βγήκε… ενισχυμένη!  Το φλερτ που ξεκίνησε με την ανεξάρτητη βουλευτή Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (η οποία είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων)  όταν υπερψήφισε τον προϋπολογισμό,  κατέληξε χθες σε «πολιτικό γάμο».

 «Εκτός από περικοπές, ποια μέτρα εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις; Δεν υπήρχε άλλο περιθώριο, από το να εφαρμοστούν τα μνημόνια» δήλωσε η κ. Μεγαλοοικονόμου στον Σκάι.  

Οι δύσκολες διατάξεις του νομοσχεδίου για επιδόματα και πλειστηριασμούς πέρασαν με 154 ψήφους,  ενώ οι απεργίες με 155 αφού υπερψήφισε και ο Χάρης Θεοχάρης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν για ακόμη μια φορά τα ξίφη τους.

«Το δικαίωμα στην απεργία ειναι και θα αποτελεί κατάκτηση της εργατικής τάξης,  ούτε καταργείται ούτε απειλείται απο αυτή την  κυβέρνηση» διαβεβαίωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο της ΝΔ να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση:  «Εσείς που μιλούσατε για “εθελόδουλους”  για “γερμανοτσολιάδες”, αισθάνεστε άραγε ίχνος ντροπής να ακούτε ότι είσαστε η ευκολότερη κυβέρνηση την οποία συνάντησαν οι δανειστές μας;».

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top