Παππάς: Αν βρεθεί ενδιαφερόμενος, προκηρύσσεται εκ νέου η 7η άδεια – Σειρά έχουν τα ψηφιακά ραδιόφωνα

«Είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα στο τηλεοπτικό τοπίο»

«Είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα στο τηλεοπτικό τοπίο» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το προηγούμενο τοπίο είχε ένα μοναδικό νόμιμο κανάλι που έκλεισε (εννοεί την ΕΡΤ) και πολλά κανάλια που εξέπεμπαν χωρίς άδεια» είπε ο κ. Παππάς, ο οποίος χαρακτήρισε λογικό το ποσοστό του τιμήματος για μια άδεια, μιλώντας για μια αγορά η οποία αποτιμάται σε πάνω από 1 δισ. στη δεκαετία, τη στιγμή που το δημόσιο θα εισπράξει 250 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ για την 7η άδεια που δεν διεκδικήθηκε, είπε ότι ο νόμος προβλέπει ότι αυτή θα προκηρυχθεί εκ νέου, ενώ αν τελικά δεν υπάρξει ενδιαφέρον για αυτή, θα μετρηθεί στις θεματικές άδειες οι οποίες έπονται.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το ΕΣΡ έχει την ετοιμότητα και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να προχωρήσει εξίσου γρήγορα και το ζήτημα των θεματικών αδειών. 

Για το ψηφιακό ραδιόφωνο υπογράμμισε ότι αυτό ήταν μέσα στα προαπαιτούμενα και για το θέμα υπήρξαν συνομιλίες με τους εταίρους. Εξήγησε ότι στο συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξει σταδιακή μετάβαση, με ομαλό τρόπο.

«Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να ξεκινήσουν έναν διάλογο για το θέμα» πρόσθεσε, ενώ απαντώντας για τα δημοτικά ραδιόφωνα σημείωσε ότι δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανείς από τον νόμο, ωστόσο θα υπάρξουν πρόνοιες για το θέμα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top