Θέμα "Τσάμηδων" θέτει πάλι οι Αλβανός υπουργός Εξωτερικών

Και πόλεμος ανακοινώσεων Ελλάδας- Τουρκίας για τη Θράκη

Λίγες ημέρες πριν καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Νίκο Κοτζιά, καθώς στις 19 του μήνα θα βρεθούν στην Κορυτσά, ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, προκαλεί με τις δηλώσεις του σε τοπικό κανάλι,  

«Όλο το "πακέτο" περιλαμβάνει το θέμα των περιουσιών, το ζήτημα των τσάμηδων, το ζήτημα των τάφων για τους Έλληνες στρατιώτες» δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΑΘΗΝΑ

Θέμα «Τσάμηδων» για την Ελλάδα δεν υπάρχει διαμηνύει σε αυστηρό τόνο η Αθήνα. Μάλιστα κύκλοι του υπουργείου ΅Εξωτερικών κάνουν απόλυτα σαφές πως ουδέποτε ο Νίκος Κοτζιάς εχει κάνει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στις επαφές του στα Τίρανα.

«Η ανακίνηση του θέματος της Τσαμουριάς δεν βοηθάει τις διμερείς σχέσεις αλλά ούτε τις επηρεάζει κιόλας με δεδομένο ότι υπάρχει μια καλή τακτική συγκυρία για τις δυο πλευρές» επισημαίνει στο Star o  Eυάγγελος Βενέτης, υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος Μέσης Ανατολής του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Στη συνΈντευξΉ του ο Κ. Μπουσάτι έθεσε επίσης θέμα για προσδιορισμό κανόνων για τα χερσαία σύνορα ενώ άνοιξε και ζήτημα για την ΑΟΖ.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 «Ολοένα και περισσότερο στο Αιγαίο βασίζεται και η ευρωπαϊκή ασφάλεια και βεβαίως χρειάζεται να είναι και μία περιοχή ειρήνης και συνεργασίας χωρίς απειλές, όπου το Διεθνές Δίκαιο θα γίνεται σεβαστό από όλους τους γείτονές μας»:  Την ώρα που ο πρωθυπουργός έστελνε απο τη Ρώμη μήνυμα προς την Τουρκία, οργισμένη ήταν η  αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας στην πρόκληση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών  για τους ψευτομουφτήδες και τη μειονότητα στη Θράκη.  

«Παρακολουθούμε με θλίψη την τελευταία περίοδο την Ελλάδα η οποία δεν αναγνωρίζει τους εκλεγμένους μουφτήδες της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης να ασκεί πιέσεις διά των ποινικών ερευνών στους εκλεγμένους μουφτήδες» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.  

«Η ρύθμιση για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας, για την οποία έξωθεν παρεμβάσεις είναι απορριπτέες» σχολίασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.  

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΤΟΥΡΚΙΚΗ» ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Εντύπωση προκαλεί η υιοθέτηση της τουρκικής προπαγάνδας από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ που εγραψε στο twitter αμέσως μετά τη ψήφιση του νόμου για την προαιρετική χρήση της Σαρίας: «Έγκριση στην νομοθετική ρύθμιση για την τουρκική μειονότητα από την ελληνική Βουλή». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top