Στα «μαχαίρια» Εκκλησία-υπουργείο Εξωτερικών για τη Μακεδονία - «Μυστική» συνάντηση για Κοτζιά και Ντιμιτρόφ

Στην Πέλλα ο Μητσοτάκης: Αναφέρθηκε στην ελληνικότητα της Μακεδονίας

Η κινητικότητα εντείνεται στο Σκοπιανό, ενόψει των συνομιλιών της Νέας Υόρκης, υπό τον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, στις 17 του μηνός. 

Σήμερα συναντώνται σε άγνωστη τοποθεσία και ώρα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων, κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τη συνάντηση χωρίς όμως άλλες λεπτομέρειες, ώστε να αποφύγει κάμερες και δημοσιογράφους.

Αντίθετα, έσπευσε να απαντήσει, μέσω κύκλων του, στην Εκκλησία, που τάχθηκε ξεκάθαρα κατά του όρου «Μακεδονία» στο θέμα του ονόματος.

«Άραγε, η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της “Χρυσής Αυγής”;» τόνισαν κύκλοι του ΥΠΕΞ.

Διαβάστε ακόμη: «Όχι» Εκκλησίας στη λέξη «Μακεδονία» για το Σκοπιανό

Οι βολές του ΥΠΕΞ «πιάνουν» μοιραία και τον Πάνο Καμμένο που ως γνωστόν έχει την ίδια θέση με την Εκκλησία.

Στην Πέλλα ο Μητσοτάκης: Αναφέρθηκε στην ελληνικότητα της Μακεδονίας

Στην ελληνικότητα της Μακεδονίας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφτηκε το πρωί το αρχαιολογικό μουσείο Πέλλας.

«Είναι ένα μουσείο το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να επισκέπτονται όλοι προκειμένου να πιστοποιείται αυτό το οποίο μόλις ανάφερες την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τη σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Φιλίππου, του Μέγα Αλέξανδρου, η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και η οποία δεν μπορεί να παραγραφεί από κανέναν» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top