Στη Χίο ο Μουζάλας μετά τα επεισόδια – Επίθεση από ΝΔ: Πήγε κρυφά στο νησί

Θα δει από κοντά τις εργασίες τοποθέτησης οικίσκων στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ

Στη Χίο ο Μουζάλας μετά τα επεισόδια

Στη Χίο βρίσκεται ο Γιάννης Μουζάλας μετά τα επεισόδια το βράδυ της Τετάρτης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της ΒΙΑΛ μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικών ομάδων προσφύγων και μεταναστών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σκοπός του ταξιδιού του είναι να δει από κοντά τις εργασίες τοποθέτησης οικίσκων στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, «ώστε να σταματήσουν πρόσφυγες και μετανάστες, που περιμένουν την εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει, να μένουν σε σκηνές κάτω από κακές καιρικές συνθήκες».

Διαβάστε ακόμη: Νύχτα έντασης και πάλι στη Χίο – Άγρια επεισόδια μεταξύ μεταναστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουζάλας θα συναντηθεί μέσα στην ημέρα και με τους κατοίκους της περιοχής, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ και διαμαρτύρονται για την κατάσταση.

Επίθεση από ΝΔ: Πήγε κρυφά στο νησί

Για κρυφή επίσκεψη κατηγόρησε η Νέα Δημοκρατία τον Γιάννη Μουζάλα.

«Ο πειθαναγκασμός και η καταστολή είναι τα μοναδικά μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια κυβέρνηση ανίκανη και ανύπαρκτη. Μια κυβέρνηση που δεν συζητά. Που δημιούργησε έμφραγμα στη Χίο και στα άλλα νησιά με την ανεύθυνη πολιτική της και σήμερα το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να στέλνει τα ΜΑΤ ενάντια σε κατοίκους που ευλόγως ανησυχούν και διαμαρτύρονται» δήλωσε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης.

«Έχω ήδη δηλώσει ότι η επέκταση της ΒΙΑΛ δε με βρίσκει σύμφωνο. Γιατί, η ανικανότητα της κυβέρνησης γέμισε τη ΒΙΑΛ.  Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να προστατεύσει τα θαλάσσια σύνορά μας» πρόσθεσε ο ίδιος, κατηγορώντας τον υπουργός ότι «έφτασε σήμερα κρυφά στο νησί μας χωρίς να μας ενημερώσει. Προφανώς δεν επιζητά το διάλογο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top