Κοτζιάς: Λύση με σύνθετη ονομασία για Σκόπια – Στροφή Καμμένου: Έχω εμπιστοσύνη στον Κοτζιά

Περίπου τρεις ώρες κράτησε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Περίπου τρεις ώρες κράτησε η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το Σκοπιανό.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Διαβάστε ακόμη: Έκτακτη σύσκεψη για το Σκοπιανό στο Μαξίμου παρουσία του Καμμένου

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου οι δύο υπουργοί φάνηκαν αισιόδοξοι για λύση στο θέμα της ονομασίας μέσα στο 2018.

Ο κ. Κοτζιάς είπε πως ευελπιστεί ότι θα βρεθεί η λύση μέσα στο τρέχον έτος στο μείζον αυτό εθνικό θέμα.

Τόνισε πως η θέση της κυβέρνησης είναι σύνθετη ονομασία για χρήση έναντι όλων, μια θέση που είχε η ελληνική κυβέρνηση και στο Βουκουρέστι το 2007, όπου μπήκε «βέτο» στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Η κυβέρνηση στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις, κάτι που είχε προβάλει η Ελλάδα στο Βουκουρέστι» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος, από την πλευρά του, τόνισε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Κοτζιά, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά και τη Ντόρα Μπακογιάννη, που είχαν χειριστεί παλαιότερα το θέμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έριξε λίγο τους τόνους σε σχέση με την αδιάλλακτη στάση που είχε ως σήμερα για να μη χρησιμοποιηθεί καθόλου ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων και είπε πως έχει εμπιστοσύνη τόσο στον κ. Κοτζιά όσο και στις πολιτικές δυνάμεις, που πρέπει να διατυπώσουν μια συμφέρουσα εθνική λύση.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top