Έτσι θα γλιτώσετε το τέλος για τις πλαστικές σακούλες – Ποιες από αυτές είναι δωρεάν

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ποιος σας είπε ότι η χρέωση της πλαστικής σακούλας είναι μονόδρομος; Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς υπάρχουν πλαστικές σακούλες που μπορείτε να τις προμηθευτείτε δωρεάν και να γλιτώσετε τη χρέωση των 0,04 λεπτών.

Όπως έχει γίνει γνωστό οι πλαστικές σακούλες στις λαϊκές αγορές και στο περίπτερο δεν χρεώνονται, ενώ υπάρχουν και ειδικές πλαστικές σακούλες που εξαιρούνται του περιβαλλοντικού τέλους και ήδη έχουν αρχίσει να τις προμηθεύονται αρκετά καταστήματα.

Πρόκειται για τις βιοαποδομήσιμες / λιπασματικές σακούλες, οι οποίες μετά από λίγο καιρό διαλύονται, ενώ δεν χρεώνονται και οι πλαστικές σακούλες που έχουν πάχος από 50 – 70 χιλιοστά.

Επίσης δεν χρεώνονται οι σακούλες που είναι μικρότερες των 15 μικρομέτρων.

Κι αν σας φαίνεται δύσκολο να ξεχωρίσετε τις πλαστικές σακούλες, υπάρχουν πάντα οι σακούλες πολλαπλών χρήσεων που κοστίζουν από 0,40 έως 1,20 ευρώ, την οποία οι καταναλωτές μπορούν να τις χρησιμοποιούν πολλές φορές κι έτσι να κάνουν και απόσβεση το κόστος τους.

Πάντως την ίδια ώρα παραμένει το αλαλούμ σχετικά με το πώς θα γίνεται η χρέωση των πλαστικών σακουλών. Πολλά είναι τα καταστήματα που δεν έχουν τη δυνατότητα να «χτυπήσουν» στις ταμειακές τους το κόστος της σακούλας κι έτσι δεν μπορούν να αποδώσουν το ειδικό τέλος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top