Eπικοινωνία του πρωθυπουργού της FYROM με Τσίπρα και Κοτζιά

Από τη Θεσσαλονίκη όπου ήταν προσκεκλημένος του Μπουτάρη

Οι  διαβουλεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων συνεχίζονται, καθώς όπως αποκάλυψε το newpost ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ κατά την ιδιωτική επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη, όπου ήταν προσκεκλημένος του Γιάννη Μπουτάρη, συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Διαβάστε επίσης:

Aισιοδοξία της κυβέρνησης για λύση στο Σκοπιανό

 «Κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών άκουσα τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Κοτζιά να μου λένε τις δυσκολίες που έχει η ελληνική πλευρά. Αλλά με φιλική συμπεριφορά μπορούμε να πάρουμε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.  

Μπορεί η κυβέρνηση να επιζητά λύση μέσα στο 2018, έχει όμως απέναντι την ισχυρή αντίδραση συλλόγων και φορέων  που διαφωνούν σε ονομασία του Σκοπιανού που θα περιέχει την λέξη Μακεδονία. Στην Θεσσαλονίκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα ονομασία.gr και συγκεντρώνει  υπογραφές, ενώ η κίνηση πολιτών «Θερμαϊκός ώρα μηδέν» έχει ήδη ανακοινώσει την διοργάνωση συλλαλητηρίου για τις 21 Ιανουαρίου στον Λευκό Πύργο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top