Φτωχοποίηση και μέτρα φέρνει το νέο έτος: Τι θα πληρώσουμε το 2018

Ασφαλιστική εισφορά ακόμη και για εισόδημα 100 ευρώ τον μήνα!

Στη φτωχοποίηση οδηγείται η μεσαία τάξη εξαιτίας των νέων υπέρογκων φορολογικών επιβαρύνσεων που φέρνει το 2018. Κατάργηση των εκπτώσεων φόρου, αύξηση εισφορών, αύξηση του ΦΠΑ και επιβολή ασφαλιστικής εισφοράς ακόμα και σε όσους βγάζουν με ακόμα και 200 ευρώ τον μήνα είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που φέρνει το 2018.

«Mας έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης να γίνουμε όλοι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες Ποια μεσαία τάξη; Έχει κατακρεουργηθεί ολοκληρωτικά. Υπάρχουν οι τελείως φτωχοί και οι τελείως πλούσιοι» δηλώνει χαρακτηριστικά πολίτης στην κάμερα του Star.  

Νέους άμεσους και έμμεσους φόρους  ύψους 1,9 δισ. ευρώ  θα κληθούν συγκεκριμένα να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι.

ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Από τη μισθοδοσία Ιανουαρίου καταργείται η έκπτωση 1,5% που ίσχυε στην παρακράτηση φόρου. Πρακτικά οι αποδοχές θα μειωθούν περίπου 10 ευρώ τον μήνα, ενώ για υψηλότερα εισοδήματα  ακόμα και 40 ευρώ. Από 1/1/2019 έρχεται νέα μείωση συντάξεων με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΣΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Έως σήμερα το 10% της δαπάνης για γιατρούς, νοσοκομεία και φάρμακα αφαιρούνταν από τον φόρο που έδειχναν τα ετήσια εκκαθαριστικά. Πέρυσι 2 εκ. φορολογούμενοι είχαν ελάφρυνση 155μιση εκ. ευρώ.

 ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ

Με νέες σοκαριστικές επιβαρύνσεις έως και 38% ξεκίνησε το 2018 για 1μιση εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες. Πλέον εισφορές θα υπολογίζονται επί των ακαθάριστων εσόδων, χωρίς δηλαδή να αφαιρούνται οι ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου έτους! Δηλαδή οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν εισφορά επί της εισφοράς που έδωσαν στο κράτος! Ταυτόχρονα θα πληρώσουν αναδρομικές εισφορές από 1/1/2017 για επικουρική και εφάπαξ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 100 ΕΥΡΩ

Όσοι εργάζονταν ευκαιριακά με ετήσιες αποδοχές κάτω από 10.000 ευρώ έως σήμερα μπορούσαν να πληρώνονται με απόδειξη δαπάνης και να απαλλάσσονται από τις ασφαλιστικές εισφορές. Πλέον όμως θα πληρώνουν κράτηση φόρου 20% και εισφορές ΕΦΚΑ 26,95%. Για παράδειγμα στα 100 ευρώ  θα παίρνουν στο χέρι 58!

 ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Νέος φόρος διαμονής επιβάλλεται στα ξενοδοχεία.  Για παράδειγμα για 5 διανυκτερεύσεις η επιβάρυνση θα φτάνει 15-20 ευρώ.

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Καταργούνται δωρεάν εισιτήρια, κάρτες απεριορίστων διαδρομών και άλλες μη μισθολογικές παροχές

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι χάνουν το ειδικό επίδομα των 500 ευρώ. Οικογένεια δηλαδή με 4 παιδιά θα χάσει 2.000 ευρώ τον χρόνο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top