Μουζάλας κατά Ευρώπης: Να σταματήσει την υποκρισία της για το προσφυγικό

Επισκέφτηκε τον καταυλισμό στη Μόρια ανήμερα Χριστουγέννων

Αιχμές Μουζάλα κατά της Ευρώπης για το προσφυγικό

Χριστούγεννα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας εκανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ο υπουργός συναντήθηκε και συζήτησε με εργαζόμενους στη Μόρια και συντόνισε το έργο της καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής στον καταυλισμό.

Αργά το απόγευμα μίλησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο  Ειδήσεων σημειώνοντας ότι «στη Μόρια υπήρξε περίοδος που ακροβατούσαμε στα όρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα καταβάλουμε μια τεράστια προσπάθεια βελτίωσης. Η σημερινή κατάσταση απέχει βέβαια από αυτό που θέλουμε, πιστεύουμε όμως ότι θα τα καταφέρουμε και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου η κατάσταση στη Μόρια θα είναι και πάλι μια κατάσταση η οποία θα τείνει προς το κανονικό. Και λέω ότι θα τείνει προς το κανονικό γιατί όλα εξαρτώνται από τις ροές. Σήμερα ημέρα Χριστουγέννων έκανε καλό καιρό και από το πρωί είχαμε αφίξεις 175 ανθρώπων στη Λέσβο».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια αποσυμφόρησης του νησιού και ιδιαίτερα του καταυλισμού στη Μόριας ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι «αυτούς που είναι ευάλωτοι και βάσει της συμφωνίας Ευρώπης - Τουρκίας μπορούν να μεταφερθούν, μεταφέρονται στην Αθήνα, στην ενδοχώρα. Θα συνεχίσουμε έτσι, το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα συνεχίσουμε έτσι και ότι θα καταφέρουμε».

Ο κ. Μουζάλας άσκησε έντονη κριτική στα όσα γράφονται και λέγονται στην Ευρώπη για το προσφυγικό: «Πρέπει να σταματήσει η Ευρώπη την υποκρισία της. Εδώ πέρα στη Μόρια έχουμε ένα πρόβλημα με ασυνόδευτους ανηλίκους πρόσφυγες. Ζητάμε να πάρει η Ευρώπη μέρος από αυτά τα παιδιά. Δεν παίρνει. Το να κάνει κανείς τον εισαγγελέα είναι πάρα πολύ εύκολο. Το να αντιμετωπίζει την κατάσταση σε όφελος των προσφύγων και μεταναστών και όχι σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών είναι το δύσκολο. Και αυτό καλούμαστε να κάνουμε εμείς».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top