Κ. Μακρή: Αυξάνονται οι απλήρωτοι φόροι, αυξάνονται και οι κατασχέσεις

Ασφυξία στην πραγματική οικονομία από τα χρέη

«Τις τελευταίες ημέρες ακούμε καλά λόγια για την οικονομία απο το εξωτερικό, όμως στο εσωτερικο εχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος και δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα βγούμε απο αυτόν» τόνισε  η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, για τη «μέγγενη» της  εφορίας στους  πολίτες.    

Όπως ανέφερε η σχολιάστρια του Star, μέσα σε ένα μήνα,  τον Οκτώβριο, τα ληξιπρόθεσμα  χρέη των πολιτών αυξήθηκαν κατά  1,2 δις ευρώ. Από την αρχή του έτους αυξήθηκαν κατά  10,4 δις ευρώ και το σύνολο των οφειλών μας στις εφορίες έφτασε τα 100 δις ευρώ!

«Οι πολίτες σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Πώς απαντάει τώρα το Υπουργείο Οικονομικών; Τους σφίγγει τη θηλιά παραπάνω,  κάνοντας κατασχέσεις σε λογαριασμούς, σπίτια, οικόπεδα. Τον Οκτώβριο είχαμε σχεδόν 23.000 κατασχέσεις, δηλαδή 1.000 την ημέρα!  Από τις αρχές του χρόνου έχουμε 1.014.000 κατασχετήρια και το κράτος εχει εισπράξει  δις ευρώ» τόνισε.

 Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή: «Αυτό σημαίνει ασφυξία στην πραγματική οικονομία αφού αυτά όλα είναι χρήματα που στερείται η αγορά. Και αυτό ειναι τορπίλη στην ανάπτυξη».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top