Oριακές οι σχέσεις της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη

Νέα επίθεση Κοντονή στον Πρόεδρο του ΣτΕ

Χαρακτήρα βεντέτας προσλαμβάνει η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την Δικαιοσύνη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε με σκληρή γλώσσα στις κατηγορίες για παρέμβαση  που συνεχίστηκαν και σήμερα από εκπροσώπους του δικαστικού κλάδου.

«Ο πρόεδρος του ΣτΕ ξεπέρασε κάθε όριο χθες με αυτή την ακραία και άδικη φρασεολογία. Αδικεί και τον ίδιο και τον θεσμό που υπηρετεί… Στις διατάξεις του πόθεν έσχες δεν πρέπει να εμφιλοχωρούν εξαιρέσεις» δήλωσε ο κ. Κοντονής στο Πρακτορείο 104,9.  

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έβαλε στο στόχαστρό του και πάλι τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας,   μετά τη δημόσια αντιπαράθεση που είχαν στην τακτική συνέλευση δικαστών και εισαγγελέων.

 Η ‘Ένωση Δικαστών του ΣτΕ  καταγγέλλει ότι η κριτική που τις ασκείται για το πόθεν έσχες και τις θυρίδες περιέχει ανακρίβειες. Όπως διευκρινίζει,  με βάση και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όλοι οι υπόχρεοι (και οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης) υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις “πόθεν έσχες” αλλά  κανένας υπόχρεος (και όχι μόνο οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης) δεν υποχρεούται να δηλώνει μετρητά και κινητά πράγματα μεγάλης αξίας.

«Με βάση όσα παρακολουθήσαμε χτες μένει μια αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της, προκαλεί πολύ μεγάλη έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο παρενέβη ο Πρόεδρος του ΣτΕ» δήλωσε στην ΕΡΤ  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός ζήτησε μιλώντας στον Alpha 989: «Να μην ανοίγει η Δικαιοσύνη πόλεμο με την Δημοκρατία! Να ανοίξουμε το μπαούλο με τα δικά της πεπραγμένα θέλει;».

Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξή ζητούν την αποπομπή του υπουργού Δικαιοσύνης.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top