Σχέδιο για αποκλειστικά ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ηλεκτρονικά θα βγαίνουν ακίνητα στο σφυρί και για χρέη στο Δημόσιο

Αποκλειστικά ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σχεδιάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης για να αποφύγει τα έκτροπα που είδαμε τις προηγούμενες μέρες στα Ειρηνοδικεία.

Όπως μετέδωσε ο Παναγιώτης Στάθης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, το σχέδιο που θα φέρει την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα προβλέπει την (σχεδόν ) ολοκληρωτική απόσυρση των Ειρηνοδικείων απο τη διαδικασία πλειστηριασμών. Κάτι που άλλωστε επιθυμούν, όπως έχουν πει, και οι συμβολαιογράφοι λόγω των σοβαρών επεισοδίων.

Θα υπάρξει βέβαια ένα μεσοδιάστημα προσαρμογής,  όπου οι πλειστηριασμοί θα γίνονται τόσο ηλεκτρονικά όσο και στα Ειρηνοδικεία. Μάλιστα θα ενταχθούν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τα χρέη στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι αυτό θα αποφορτίσει τις εσωκομματικές πιέσεις καθώς η ομάδα των 53 συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο και ετοιμάζει συγκεκριμένη πρόταση που θα εξαιρεί την πρώτη κατοικία και το 2018, κάτι που η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top