Ο απόηχος της επίσκεψης Ερντογάν μετά τη φιέστα στην Κομοτηνή

Οι αποκαλύψεις για τον διάλογο με τον Τσίπρα και τι είπε o Τούρκος Πρόεδρος σε νέα συνέντευξη για τη Συνθήκη της Λωζάννης

Με  ένα κακόγουστο επικοινωνιακό σόου στη Κομοτηνή  ο  Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στην  Ελλάδα.

Πέντε ώρες κράτησε η κακοστημένη φιέστεα του Ταγίπ Ερντογάν στη Κομοτηνή και αφού χαιρέτησε  με «ραμπιά», μοίρασε δώρα και συμβουλές στους κλακαδόρους του και αναχώρησε απογοητευμένος από την μίζερη υποδοχή.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να «καρφώσει» και πάλι τον Τούρκο Πρόεδρο,  για τα όσα είπε για την συνθήκη της Λωζάννης,  με τις δηλώσεις του από το Βελιγράδι.

Η  Real News  αποκαλύπτει τι είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός  στον Ταγίπ Ερντογάν στο παρασκήνιο της συνάντησης, με τις εξής χαρακτηριστικές φράσεις:

Ή θα έχουμε πρόοδο στα ελληνοτουρκικά εντός του 2018 ή χάνεις τον τελευταίο σου υποστηρικτή στην Ε.Ε.»
 

-«Ταγίπ  πάρε το χαμπάρι. Μόνο εμάς έχεις σύμμαχο στην  Ευρώπη. Μην πυροβολείς τα πόδια σου».

-«Σου απέδειξα πόσο ειλικρινής είμαι. Θέλω στη Θράκη να μη δημιουργήσεις πρόβλημα. Θα είναι σε βάρος σας».

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για διπλωματικό φιάσκο, με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο να δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:    

«Η επίσκεψη αυτή, έτσι όπως εξελίχθηκε, περισσότερο τραυμάτισε παρά ενίσχυσε τις σχέσεις μας με την Τουρκία».

Καυστική ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών στη ΝΔ, με tweet.    

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την προσφιλή του συνήθεια άλλαξε τροπάριο μετά το θερμό επεισόδιο της Αθήνας. Αυτή τη φορά δήλωσε στο Βήμα της Κυριακής για τη Συνθήκη της Λωζάννης:   

«Η Τουρκία δεσμεύεται και σέβεται τη Λωζάννη, όπως και όλες τις άλλες συμφωνίες και υποχρεώσεις της. Ξεκινώντας δε από τις μειονότητες έως σήμερα έχει εφαρμόσει τη Συνθήκη με ευαισθησία. Από την άλλη πλευρά, κατά διαστήματα τυχαίνει να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, προβλήματα ή λανθασμένες επιλογές».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top