Μια στο καρφί και μια στο πέταλο η ομιλία Ερντογάν στη Θράκη

Με μεταφερόμενους οπαδούς του από την Τουρκία η ομιλία του στην Κομοτηνή

Χωρίς να λείπουν και σήμερα οι προκλητικές δηλώσεις, ο Ταγίπ Ερντογάν ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στην Ελλαδα.

Με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα μέλη τη μουσουλμανική ς μειονότητας υποδέχθηκαν τον Ταγίπ Ερντογάν στο Κιρ Μαχαλέ Τζαμί. Άλλοι ανεβασμένοι σε δέντρα, άλλοι στα κάγκελα, φώναζαν ρυθμικά το όνομά του μόλις το αυτοκίνητό του έφτασε έξω από το τζαμί.  Εκεί τον περίμεναν οι ψευδομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήλ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ τους οποίους και ασπάστηκε.

Χαιρετισμός με…  «ραμπιά»!  

Αίσθηση προκαλεί ο χαιρετισμός Ερντογάν στο πλήθος που τον επευφημεί:  Είναι η «ραμπιά», χαιρετισμός δηλαδή με 4 δάκτυλα και κλεισμένο τον αντίχειρα στην παλάμη.Πρόκειται για  αραβική λέξη και σημαίνει τέταρτος ή τέταρτη. Αρχικά ξεκίνησε ως χαιρετισμός από τους  «Αδελφούς  Μουσουλμάνους»  στην Αίγυπτο,  ενώ γρήγορα υιοθετήθηκε από τον Ερντογάν. Ορισμένοι λένε πως  συμβολίζει  ένα έθνος- μια πατρίδα- μια σημαία - ένα κράτος. Για αυτό και όχι τυχαία κάποιοι από τους συγκεντρωμένους του φώναζαν: «Αυτό το έθνος είναι μαζί σου»,   «Ο Αλλάχ σε προστατεύει αρχηγέ μου»,  «Είσαι εγγονός των Οθωμανών».

Με χειροκροτήματα  υποδέχτηκαν τον Τούρκο πρόεδρο και τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που βρίσκονταν μέσα στο τζαμί, ενώ εκείνος τους ανταπέδωσε τον χαιρετισμό.

Μετά το τέλος της προσευχής ο Ταγίπ Ερντογάν πήγε με τα πόδια στο μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ». Δεκάδες άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας έχουν δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας γύρω του, ενώ επικρατεί το αδιαχώρητο απο όπου περνά .

Μαθητές και… δώρα από τον Ερντογάν 

Στο τηλεοπτικό πλάνο του  Star διακρίνεται ο Ερντογάν μαζί με πάρα πολλά παιδιά, στα οποία  μοιράζει παιχνίδια σε όλη τη διαδρομή που διανύει μέχρι να φτάσει στο μειονοτικό    Γυμνάσιο – Λύκειο.  

Κόσμος είχε βγει στα μπαλκόνια και  ελεύθεροι σκοπευτές ήταν με το δάχτυλο στη σκανδάλη, ενώ στο προαύλιο του σχολείου οι μαθητές τον επευφημούσαν.

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο ήταν η ομιλία του στο σχολείο. Απο τη μια χαρακτήρισε πολίτες της Ελλάδα τους μουσουλμάνους, ξεχνώντας ότι μόλις χθες τους είχε αποκαλέσει «Τούρκους» . Απο την άλλη ζήτησε απο τους μουσουλμάνους βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ζεϊμπέκ Χουσεϊν και της ΔΗΣΥ Ιλχάν Αχμέτ, που ήταν μαζί του, να στηρίξουν τις επιδιώξεις του στην ελληνική Βουλή.

Πρέπει να αναφέρουν τα προβλήματά σας στη Βουλή και αναφέροντας τα προβλήματά  σας πρέπει να κάνουν πολλά βήματα στη Βουλή.

Για μια ακόμη φορά επέμεινε ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί  η Συνθήκη της Λωζάννης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μέσα σε 94 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά.  «Η Τουρκία ζητά  απο την Ελλάδα να μην θέλει να αφομοιώσει τους ομογενείς της Δυτικής Θράκης» ανέφερε μάλιστα, ανοίγοντας ένα ακόμη ζήτημα.  

Ανάμεσα σε όσους είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται απο νωρίς το πρωί έξω απο το τζαμί περιμένοντας να δουν τον Τούρκο πρόεδρο ήταν « τουρκογενείς»  δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ο πρόεδρος των καπνοπαραγωγών Ροδόπης Εσάτ Χουσεΐν και ο πολυεκατομμυριούχος Λεβέντ Σαδίκ.  

Μέτρα ασφαλείας και μεταφερόμενοι από  την Τουρκία χειροκροτητές!   

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν  πολύ αυστηρά, με δρακόντειους ελέγχους από την αστυνομία.

Ο κόσμος πάντως που είχε συγκεντρωθεί για τον Ερντογάν δεν ξεπέρασε τα 100 άτομα. Οι Τούρκοι είχαν στήσει φιέστα, φέρνοντας κόσμο απο την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα,  που ουδεμία σχέση είχαν με τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης.

«Είμαι πολυ χαρούμενη,  έχω έρθει απο την Κωνσταντινούπολη για εκείνο. Τον αγαπώ! δηλώνει Τουρκάλα θαυμάστρια του Ερντογάν.    

Διάψευση από το Μέγαρο Μαξίμου για διπλωματικό επεισόδιο του Ερντογάν με τον Αμανατίδη    

Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία δημιουργήθηκε διπλωματικό επεισόδιο όταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης που συνόδευε τον Τούρκο πρόεδρο φέρεται να του είπε πως η συμφωνία ήταν να μην μιλήσει σε ανοικτή  εκδήλωση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top