Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση για τον Ερντογάν

Για προχειρότητα και έλλειψη προετοιμασίας κατηγορούν την κυβέρνηση

Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη μειονότητα της Θράκης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία κάνει λόγο για κυβερνητική προχειρότητα και έλλειψη προετοιμασίας της επίσκεψης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον Ταγίπ Ερντογάν, δεν ήταν ο μόνος που εξαπέλυσε πυρά κατά της Κυβέρνησης

«Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι όχι μόνο ήταν απροετοίμαστη η επίσκεψη, αλλά αυτά που ειπώθηκαν τραυματίζουν τα ελληνικά συμφέροντα και την εθνική μας στρατηγική» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.   

«Η επίσκεψη, που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναβάθμισε τις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, ενώ το Ποτάμι επισήμανε ότι  «οι τοποθετήσεις του Τούρκου Προέδρου εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της επίσκεψης σε αυτή τη συγκυρία».

«Τους Τούρκους τους ενδιέφερε να θέσουν επίσημα και ωμά τις αξιώσεις τους και να ενισχύσουν μέσα στην Τουρκία το πεσμένο από τις οσμές σκανδάλων, προφίλ του Ταγίπ Ερντογάν»  υποστήριξε η Ένωση Κεντρώων  

Αποδοκιμασίες από μέλη της Χρυσής Αυγής   

Βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής αποδοκίμασαν τον Τούρκο Πρόεδρο την ώρα που η αυτοκινητοπομπή περνούσε έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Μεσογείων.

«Είναι ανεπιθύμητος Ερντογάν. Η Χρυσή Αυγή βροντοφώναξε “έξω οι Τούρκοι απο την Ελλάδα”» δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top